Izvor: SD.RS
30.08.2023 u 08:12
0

ŽESTOKO UZVRATILI: Ukrajinci dronovima napali aerodrom Pskov, Rusi izveli najjači udar na Kijev još od proleća

Ruska vojska objavila je sinoć da je oborila više ukrajinskih dronova na svojoj teritoriji. Ruska vojska objavila je na Telegramu da je oborila tri ukrajinska drona iznad južne regije Brjansk, jedan iznad središnje regije Orlov i jedan u regiji Kaluga, južno od Moskve.

Ruski zvaničnici objavili su da je napadnut aerodrom Pskov u blizini granice sa Letonijom i Estonijom.

– Ministarstvo obrane odbija napad dronom na aerodrom Pskov – napisao je guverner Pskova Mihail Vedernikov na Telegramu.

Ukrajinski dronovi gađali su šest ruskih regija u najvećem koordiniranom napadu dronovima od početka rata. U Pskovu, gde su oštećena četiri vojna aviona, regionalni guverner Mihail Vedernikov otkazao je sve letove sa aerodroma i iz njega dok se ne proceni šteta.

Prema prvim izveštajima nema povređenih, rekao je.

Kao rezultat napada dronom oštećena su četiri aviona Il-76. Izbio je požar i dva aviona su se zapalila – objavila je ruska novinska agencija TASS, pozivajući se na hitne službe. Ruski mediji objavili su snimke na kojima se vidi gusti crni dim iznad aerodroma.

Rusi uzvratili najjačim udarom na Kijev od proleća

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu došlo je do niza eksplozija, saopštio je gradonačelnik Vitalij Kličko. Dodao je kako su krhotine oštetile nekoliko zgrada u ukrajinskoj prestolnici, uključujući skladište i upravnu zgradu, a obe su u plamenu.

Regionalna vojna uprava ranije je upozorila na raketni napad i rekla da protivvazdušna obrana deluje.

Ruska vojska, pišući u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, objavila je noćas da je jedan od njenih aviona uništio četiri brza ukrajinska broda sa do 50 specijalaca u operaciji na Crnom moru. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter