Izvor: BSC HAPPY
20.02.2023 u 21:35
0

Momčilo Perišić u emisiji „ĆIRILICA“: „Koštunica me je molio da idem u Hag!“

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo sa Momčilom Perišićem, general-pukovnikom Vojske Jugoslavije i bivšim načelnikom Generalštaba Vojske Jugoslavije.

Perišić je istakao da ga je tadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica molio da ide u Hag.

„Vojislav Koštunica koji je mene molio da idem u Hag, poslao je izaslnika. Ja sam rekao, ne, hoću direktno da razgovaram i primio me na razgovor. Kaže: „Naša zemlja trpi veliku  presiju jer Hag traži Mladića, Mladić se sakrio, nema ga nigde, traži Karadžića, sakrio se Karadžić, traži Gorana Hadžića, sakrio se i on. E, treba sad Haškom tribunalu neka adekvatna „jaka ličnost“, koja će da smanji tenziju. Ti si jedan od tih. Mi imamo podatke da će te oni optužiti“, ja sam već znao da me hoće optužiti. Kaže Koštunica: „Molimo te da ideš“. Ja kažem nisam činio nikakve zločine, kako sam na frontu branio narod, državu i čast i dostojanstvo vojske, na čijem čelu sam bio, tako ću sada da idem u Hag da to branim dalje, ali imam tri uslova“, otkriva Perišić.

General je potom otkrio koji su to bili uslovi.

„Prvi uslov, da mi date dokumenta pomoću kojih ću ja da se branim, jer ja sam optužen najviše da sam pružao veliku pomoć Vojsci Republike Srpske i Vojsci Srpske Krajine, što je istina, a da su od te pomoći oni činili zločine. Na moju sreću oni to nisu mogli dokazati. Zaista, ja to nisam isporučivao radi zločina nego da odbrane sebe na svojim ognjištima. Znači tražim dokumentaciju da mi daju iz naših fabrika koje su isporučivali Republici Srpskoj i Srpskoj Krajini, za novac, oružje kako bi ja umanjio, ne ono što se pripisuje Perišić Momčilu nego načelniku Generalštaba, funkcioneru SRJ, odnosno Srbije. Ništa mi od toga nije dato!“, otkriva general.

Perišić je dodao šta je još tražio od Koštunice koji su bili ostali uslovi:

„Sledeće, potrebno je da ovu aferu koju ste iskonstruisali da je tako parališete“. Obećano mi je. Treće šta sam tražio, je da mi daju garanciju da se branim sa slobode dok ne počne suđenje, i četvrto, da on, kao predsednik države koji je doktor prava, koji je predsednik SRJ, koji je nadređeni načelniku Generalštaba, mom nasledniku, bude mi svedok u Hagu, čime će, ne braniti Perišić Momčila, nego braniti svoju državu, svoj narod, svoju vojsku, pa između ostalog i mene“, kazao je Perišić.

On je istakao da sem garancija, nije dobio ništa.

„Samo mi je data garancija, da se mogu pripremati sa slobode, ništa više nije dato, a u isto vreme, 214 Albanaca, uhapšenih od strane vojske, optuženih za zločine koje su činili na Kosovu i Metohiji, njegovim dekretom je oslobođeno i pušteno na slobodu, među kojima je i Aljbin Kurti“, podseća Perišić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter