Izvor: BSC HAPPY
20.02.2023 u 22:14
1

General Momčilo Perišić otkrio u „ĆIRILICI“ na TV HAPPY kako su hrvatski generali u Hagu kuvali za Vojislava Šešelja!

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY (21.00) razgovarali smo sa Momčilom Perišićem, general-pukovnikom Vojske Jugoslavije i bivšim načelnikom Generalštaba Vojske Jugoslavije.

Momčilo Perišić, nekadašnji podpredsednik srpske vlade, optuženik u Hagu koji je na kraju oslobođen, sada osuđen za špijunažu u korist Amerike komentarisao je najnoviju knjigu prof. dr Vojislava Šešelja koja se zove „Đinđić i Koštunica režirali špijunsku aferu generalu Momčilu Perišiću.

Novinar Milomir Marić primetio je da, ako bi neko branio generala Perišića to bi najmanje trebao da bude Vojislav Šešelj koji je pro-ruski, najveći srpski nacionalista i da on brani navodnog američkog špijuna to je neverovatno. Novinar je dodao da je dobar deo suđenja generala bio nepoznat javnosti, da se to pakuje godinama, da je Perišić, kada je uhapšen u zgradi Vlade Srbije, da je to bila najveća afera, onda je otišao u Hag gde je osuđen na 27 godina robije.

„Pritiskali su ga da svedoči protiv Miloševića, protiv Srbije, sve je to odbio i vratio se ovde, ali je ponovo počelo suđenje“, izjavio je Marić.

„Mi smo po mnogo čemu paradoksalan narod, a dokaz najvećeg paradoksa jeste da najgrlatiji i najmasivniji srpski nacionalista Vojislav Šešelj brani navodnog špijuna koji je radio u korist zemlje koju on najviše mrži. Sa tom knjigom, sa sadržajem te knjige, ja se u celini slažem, ali imam dve zamerke. Prva je da smatram da Đinđić nije glavni konstruktor afere, a Koštunica jeste. Drugo, ne slažem se da je ljaga nas koji smo potpisali da se Milošević isporuči Haškom tribunalu. Razlozi su sledeći, to sam čak rekao autoru knjige Šešelju:

– Da li su tebe Šeki ispratili tvoji sa trubačima na aerodrom u Haški tribunal?
– Jesu.
– Zašto su te ispratili?
– Ispratili su me da branim dostojanstvo i čast države i naroda.
– Slažem se, i tako treba – kažem
– Da li sam ja isto dobrovoljno otišao u Hag da branim čast i dostojanstvo vojske i države?
– Jesi
– Pa zar nije onda obaveza bila i predsednika države da i on ide, ne da ga isporučimo, nego da on, kao što je narod uveo u nesreću, tako ga brani od međunarodne nesreće?

Tako da su to dve stvari glavne sa kojima se ne slažem, ali Šešelj je čovek koji je visokouman i slobodouman, a ja sam, neću reći visokouman, ali slobodouman, pa često dolazimo u borbu mišljenja ali sa velikom dozom uvažavanja, i pre odlaska u Hag, i u Hagu i posle Haga“, izjavio je general Perišić

On se prisetio kako je nacrtao u Hagu karikaturu Šešelja i zatražio da mu se to uruči.

„Nacrtam ga na kompjuteru, odem do stražara i zamolim stražare da odu da mu predaju. Animiram sve na spratu da ga posmatraju kako će da reaguje. Papir je bio formata A4, četiri stražara su bili, među kojima i jedna dama, a ovi Holanđani su veliki džentlmeni, oni su damu poslali da mu uruči karikaturu. Šeki prima karikaturu, gleda je i gleda u prozore. Interesantno da locira i kaže:

– Perišiću za to što si radio i to što su te optužili, to kaže 25. avgusta, dobićeš minimalno 20 godina robije, a zbog ove karikature, još 7.

Verovali ili ne, 11. septembra iste godine, 2011, ja dobijam 27 godina, prvostepeno, zatvora. On je inače Hagu vršio analize svih presuda i kada je izvršio analizu moje presude, zvao me inače „Soko“:

– Sokole, ako bude imalo pravde, tvoja presuda je najtanja i ona će pasti.

I stvarno, 2013. godine je pala i ja sam oslobođen po svim elementima“, priseća se general.

On je otkrio u emisiji „ĆIRILICA“ na TV HAPPY kako je u Hagu hrvatski general Ante Gotovina kuvao Šešelju sarmu.

„Jedina dva, da kažem uslovno, robijaša, Šešelj i ja, nismo se baktali oko hrane, ali ja nisam, da kažem, bio neki veliki da kažem gurman, a on je bio veliki gurman, voleo je punjenu papriku i sarmu i tražio je ko će to da mu pripremi. Ja dođem na ideju, evo pozovi Antu Gotovinu velikog nacionalnog heroja „ljepe njihove“. Slušaj, on će da ti spremi najbolju sarmu. I ubedimo mi Gotovinu i Gotovina njemu pripremi lonac od 10 kilograma pun sarme i on pošto se plašio, a imali smo veliku dnevnu sobu u kojoj su postojali frižideri, za svakog pojedinačno, on u taj frižider nije mogao da stavi toliki lonac, nego ga je odneo u svoju ćeliju. To je on konzumirao…“, rekao je Perišić.

Perišić je dodao da se u sličnoj situaciji našao i Mladen Markač.

„Sada kaže ne mogu više da jedem sarmu, želeo bih punjenu papriku. Onda se ja setim Markača, takođe velikog bojovnika Hrvatske, odnosno „ljepe njihove“ kako kažu, koji je inače strastven lovac i motivišem njega da mu skuva papriku. Tako da su dva Hrvata bili mu glavni kuvari. Jednom prilikom oni su me iritirali i ja skupim sve nas sa sprata i kažem sledeće: „Šta mislite veliki heroji hrvatskog naroda, Gotovini i Markaču, ako ja sad pozovem neke novinare u Hrvatsku i kažem im: Vaši veliki heroji u Hagu su doživeli totalni fijasko. Postali su lični kuvari četničkom vojvodi Vojislavu Šešelju…“ Oni su me molili ko boga: „Nemoj!“, i ja zaista nisam, i to verovali ili ne prvi put sada govorim“, kazao je general.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “General Momčilo Perišić otkrio u „ĆIRILICI“ na TV HAPPY kako su hrvatski generali u Hagu kuvali za Vojislava Šešelja!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter