Izvor:
11.09.2019 u 09:54
0

SRĐA TRIFKOVIĆ O SITUACIJI NA POLITIČKOJ SCENI: Boltonova politika je Ameriku dovela do ruba rata sa Iranom! (VIDEO)

Profesor Srđa Trifković gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo" komentarisao je odlazak Džona Boltona i šta bi to moglo da znači za Srbiju.

– Daleko je značajnije to što se trenutno dešava. Tramp je smenio Boltona. Sa stanovišta analze Boltonovih izjava 2007. ne znači da je on bio neko ko je menjao trenutnu politiku Amerike. On je protiv Rusije, Irana i Severne Koreje. Osim toga potkopavanju kredibiliteta usledila je i Venecuelanska situacija, bio je zagovornik da Gvaido stupi na vlast. Da je njegova zvezda na zalasku videlo se na sastanku Trampa i Kim Džong Una. Boltonova histerična težnja da se krene protiv Irana je Ameriku početkom jula dovela do ruba rata. Za imenovanje sekretara potrebna je saglasnost senata i vodi se debata, dok je savetnik u ličnom kabinetu predsednika u okviru Bele kuće kao tehničko lice – rekao je Trifković.

Profesor Srđa Trifković je nastavio da govori o tome šta sledi posle Boltona i u kojoj meri će se menjati spoljna politika Sjedinjenih Američkih Država. On se takođe osvrnuo na trenutnu situaciju u Kataloniji.

– Kada govorimo o poziciji savetnika za nacionalnu bezbednost u Trampovoj administraciji prvo je bio Majkl Fin, onda Mekmaster kao establišmentska figura ali se nije slagao sa Trampom jer je voleo Rusiju, dok je Bolton smatrao da Iran mora da se dovede u red. Mnogi vaši sagovornici ne poznaju pojave na vašingtonskom nebu. Čarls Kuperman će doći kao Boltonova zamena. Trampu je cilj da u narednih godinu dana postigne neki uspeh u spoljnoj politici. Nikad nije postojao ovakav stepen polarizacije koji se vrti oko Trampa. Danas je nacionalni dan Katalonije, sada je mnogo manje separatističkih zastava na balkonima. Mislim da je separatistički impuls tamo na silaznoj putanji. Izricanje presudi 12 funkcionera Katalonije zbog kršenja španskog ustava će proći bez većih kazni – zaključio je Srđa Trifković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter