Izvor:
16.11.2018 u 20:36
0

UŽIVO JAVLJANJE GENERALA RATKA MLADIĆA NA HAPPY TELEVIZIJI: Reci Voji da dođe da igramo šah, jer sam ga zadnji put tukao 7 na prema 1! (VIDEO)

U najgledanijoj jutarnjoj emisiji "Dobro jutro" sa poznatim voditeljskim parom Miomirem Marićem i Jovana Jakić govorilo se u odnosu Srbije i Rusije, našom dugom tradicijom bratstva i jednstva.

Najveće iznenađenje za naše gledaoce bilo je direktno uključene Haškog optuženika Ratka Mladića.

Gosti današnje emisije bili su: Vojislav Šešelj (predsednik SRS), Jelena Guskova (istoričar), Pavel Dorohin (član ruske Dume), Darko Mladić (sin Ratka Mladića).

Kada si upoznao prvu put generala Mladića, kakvo je to poznanstvo bilo?

– Dok je trajao rat,sreli smo se u Beogradu a general je tada bio u civilnom odelu, kada sam ga sreo drugi put uniformisanog umalo ga nisam prepoznao. Vrlo je duhovit čovek, mogu da kažem nestvarno zabavan. On je smatrao Partizanom a mene nazivao četnikom. Imali smo četnički odred na Jevrejskom grobu, bilo je tamo svakojakih nacija Rusa,Bugara i drugih, čak i Japanac. I ta jedinica je bila angažovana u Sarajevu na oslobađanju Trnova. Slavko Aleksić je ušao u Trnovo i obesio četničku zastavu. Ušao je Mladić i odmah tražio da je skine, ali pošto nije mogao da je dohvati zastava je i ostala tu. U Hagu sam Mladića upoznao do kraja, smešteni smo bili na istom spratu – rekao je Šešelj.

Uživo uključenje Ratka Mladića na telefon sina Darka Mladića:

Tata u emisji si, hoćeš nešto da kažeš, svi smo tu. Voja je tu, Jelena, Pavel i Marić.

– Ljubi vas deda Ratko. I ovaj Marić neka dođe da me vidi i nek intervjuiše vojislava Šešelja a reci Voji da dođe da igramo šah, jer sam ga zadnji put tukao 7 na prema 1. I to bila mu je prisutna ona njegova "Kosovka devojka" i loše je prošao. Pozdravljam tebe i tvog sina, i da znaš on će biti bolji poslanik od tebe, kao što je i Darko bolji od mene. Naročito pozdravljam Rusiju "Gabarit Rusija Jelena" Pozdravi komunističku partiju sovjetskog…ovaj ruske federacije. Pozdrav za Pavela i bogami ovi se mnogo šire prema Rusiji, kaži Pavelu neka otvori oči šta ovaj NATO hoće. Živ bio sine, ljubi vas deda. Voju mi pozdravi puno i reci mu da malo omrša – rekao je Ratko Mladić.

Ratko je napustio kuću dana kada je Milošević isporučen u Hag, šta se dešavalo tada u vašoj kući?

– Ratko je to procenjivao i ocenjivao šta i kada treba raditi. On je nas obavestio da će napustiti kuću. Znali smo ono što je on smatrao da treba da znamo. Ponašali smo se kako on kaže i bili smomu podrška. Ja sam im neke pregovore prevodio u ratovima.To je bilo teško vreme i ne želim da se desi nikom. Trražili mi da sarađujem da se Ratko nađe, da izdam oca, pretili su ženi i meni. Sve su učinili da sruše i moju firmu, a mali broj kolega ostao je uz mene. Trudili smo se da sačuvamo mir i da sačuvamo decu. Bilo je više upada u kuću policije sa fantomkama. Sreli su moju komšinicu Daliborku i rekli su joj:"izvinite se molim vas porodici Mladić". Stefan je imao 3 godine, i ja sam sve to predstavljao kao igru – rekao je Darko Mladić.

Pojavila se knjiga koju smo najavilio generalu Mladiću. Danas je promocija ruskog izdanja knjige a biće i na srpskom. Gospodin Dorohin je izdao ovu knjigu. Recite nešto o tome?

– Naš predsednik je od početka podržavao rad našeg komiteta za podršku generala Ratka Mladića. Kada smo se obratili predsedniku Putinu sa molbom da on podrži i da garanciju generalu za lečenje u Rusiju, on je odmah to prihvatio. Potpisao je papir koji je otišao u Hag da bi pomogao lečenje generala a sa druge strane i da mu da garanciju da je Rusija uz njega. Naši lekari su odmah otišli u Hag i doneli zaključak da je njegovo zdravstveno stanje vrlo loše. Odmah je ta garancioja prosleđena u Hag sa pečatom Ruske federacije preko ambasade, i oni su tamo razmatrali to pola godine. Na kraju su to otkazali. – rekao je Pavel Dorohin na ruskom jeziku uz prevod istoričarke Jelene Guskov.

Uključenje Ratka Mladića u jutarnji program "Dobro jutro Srbijo" možete pogledati u video ispod.

Izvo:Happytv
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter