Izvor:
05.11.2018 u 08:02
0

ZORAN ĐORĐEVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Koliko bude bolje državi, biće i penzionerima i svim zaposlenima u Srbiji! (FOTO)

Gost jutarnjeg programa Hepi televizije "Dobro jutro Srbijo" je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

-Prosečna penzija u Srbiji, posle novih povišica čija isplata počinje, biće 26.320 dinara, što je za oko 5,4 odsto viša. Većina penzionera dobiće pet odsto povišice, a ostali, zbog ukidanja Zakona o privremenom umanjenju penzija, od osam do 13,3 odsto više nego pre umanjenja. Kako je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao koliko je bolje državi, toliko će biti bolje i našim građanima. Mi ne gledamo EU već stanje naših građana kako bi napravili neki potez. Naš reper nisu zemlje EU koje su na začelju već one koje su na vrhu- rekao je Đorđević.

Srbija ne uslovljava strane investitore da povećaju plate?

-Okolnosti, ambijent koji su nasleđeni su bili jako loši. Koliko god mi sebe volimo ne možemo da tražimo velike plate kada nemamo radnu snagu koja može da odgovori određenim zadacima. Kada imamo kvalitetniju radnu snagu poslodavac će onda da plati više. Takođe, naši radnici imaju pogrešan utisak, da su oni krivi što nemaju adekvatnu zaštitšu na radu, za to je odgovoran isključivo poslodovaca- poručio je Đorđević.

Odliv radne snage sve veći u Srbiji, posebno odliv medicinskih sestara?

-Problem zbog koga se odlazi iz Srbije je visina plata kada su u pitanju medicinske sestre. Veliki broj majstora odlazi iz zemlje. Jedina stvar na koju mi možemo da "igramo" je da je Srbija njihova domovina i da im je ovde najbezbednije. U Srbiji se najviše poštuju ljudska prava, oni su ovde građani prvog reda, što u inostranstvu nisu- rekao je Đorđević.

Ogromna nezaposlenost, stranih investitora sve više u Srbiji?

-U Srbiji nisu strani investitori povlašćeni, svi imaju iste uslove. Pozivam ovim putem naše ljude da dođu sa svojim projektima, da daju ideje, mi smo u manjku sa domaćim investitorima a imamo novčanih sredstava. Na primer, kada strani investitori hoće da ulože novac u naše banje koje su veoma zapuštene, oni u tom slučaju ne pomažu samo banji, nego i celoj lokalnoj samoupravi, daju radna mesta. Novac koji uložite, višestruko vam se vraća- zaključio je ministar.

A onda je ministar još jednom poručio svim penzionerima i zaposlenima u Srbiji:

-Koliko bude bolje državi, biće i njima-

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter