Izvor: Tanjug
04.11.2023 u 12:58
1

ERDOGAN PORUČIO: „Gaza mora biti deo nezavisne, suverene palestinske države posle rata“

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan smatra da Gaza mora biti deo nezavisne, suverene palestinske države, kada se rat Izraela i Hamasa završi.

On je dodao da Ankara neće podržati model, kako je naveo, „postepenog brisanja Palestinaca iz istorije“.

Erdogan je u obraćanju novinarima tokom povratka iz Kazahstana u petak, takođe rekao da je šef turske obaveštajne službe Ibrahim Kalin u kontaktu sa izraelskim i palestinskim vlastima, kao i sa Hamasom.

On je ocenio da izraelski premijer Benjamin Netanjahu nije neko sa kim je moguć nastavak razgovora, ali je dodao da Ankara neće prekinuti veze sa Izraelom, navodi Haberturk.

PORTPAROL PENTAGONA SAOPŠTIO: „Širi regionalni sukob na Bliskom istoku uspešno se sprečava“

Erdogan smatra da Evropska unija (EU) nije zauzela pošten stav o ratu između Izraela i Hamasa i situaciji u Pojasu Gaze i da je kao rezultat toga poverenje u blok „duboko poljuljano“.

Podrška koju su evropske zemlje pokazale Izraelu proizišla je iz „njihovih dugova“ zbog holokausta, dodao je Erdogan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ERDOGAN PORUČIO: „Gaza mora biti deo nezavisne, suverene palestinske države posle rata“”

  1. Tačno tako, Palestinci treba da dobiju ono što su im još davnih dana odredili da imjau , ni u milimetar manje ni u milimetar više a ne da ih kinje , kao daju im neki novac , kako tako da žive nemajući svoju državu a u stvari ih sve vreme ugnjetvaju , ubijaju i šta na kraju oni glupi necivilizovani a ovi pametni civilizovani , ispade da su siromasi necivilizovani a bogataši civilizivoni suštinski, de fakto i de jure ovi prvi su svet i to onaj stvarni a ovi drugi , mnogo mi je žao što ovo moram da kažem polusvet koji se lepo nakrao od ostatka sveta , dosta toga na prevaru oteo a i iznudjenim ratovima, podmetanjima slabijima po tudjim državama , potkupljujući slabijeg morala njihove gradjane za svoje kriminalne ideje uvodeći im razna društvena uredjenja sa kojim su ih mogli kontrolisati da se kojim slučajem ne obogate pa čim bi primetili evo ti daska po glave to jest državi , a onda su počeli i sa Bazama , sve se to lepo sada može sagledati šta su sve radili na kugli Zemaljskoj i način po kome su radili .
    Možda da Palestincima nadoknade šetu koju su isti pretrepli , naravno pored države koju će dobiti , da je nadokane i Izraelci i ovi koji ih podržavaju , možda i one štete od ranije a pogotovu ove od sada koje su pretrpeli i koje će prtrpeti , ne mogu da kažu da su im govorili da se civili izmeste prvo ih niko neće i to dobro znaju a drugo ljudi nemaju gde , što ih Izrael nije pozvao kod sebe ako već želi da uništi Hamas a i to pitanje Hamasa je problematično , Palestince niko ne brani što se i sada vidi , pa ko će ako neće Hamas , uostalom videćemo na kraju da li je sve ovo bila „igra“ zvana neka oluja odnosno rat PROTIV PALESTINSKIH CIVILA , bogati su Izraelci , pa kada već ne žale tudje CIVILNE živote neka ne žale ni svoje pare da im plate sve , sve i materijalno i psihičko i mrtvu decu, očeve, majke, i sve ostale i da pored toga dobiju svoju državu . Ovako se neće dobro završiti ako se nastavi sa istim stvarima.
    Na kraju kada i mi vratimo svoju teritoriju i nama da se plati štetea od strane onih koji su učestvovali u kriminalnom otimanju dela države Srbije i to na prevaru od početka do kraja a Bogami i onaj deo odakle su proterani naši gradjani neprirodnom kriminalnom OLujom.
    Pa to je isto kao kada bi sada neko došao u Baltimor zapalio Bajdenovu kuću naterao ga da izadje i ja udjem i kažem ovo je sada moje i celi Pravoslavni svet me podrži i kaže jeste Cicka to je tvoje i ta zemlja je tvoja nema nema više nikoga od Bajdenovih svi su otišli i neće se vratiti jer ne postoji sud koji će im to vratiti , ne nije dobar primer jer je malo zemljište , nego tako da se uradi na pola Baltimora , ne Baltimora već Merilenda . E moj Sadzestik , ja ne znam šta je njemu i kao mlad je bio izgleda isti kao i star, užasan mrzitelj suštinski svega . Amerika mora da bude svoja i da od svog rada živi ničijeg drugog , da zaboravi na tudje države , na tudje predsednike , druge narode , na tudju industriju, tudji gas, tudju poljoprivredu , tudju stoku i ostale životinje , samo sebe neka gleda , da nikome više „ne ulepšava život“ , sve će sami da urade ostali po svetu ako treba a ako Amerika zapadne u nevolju pomoćiće im isti ti , samo ne ništa na prevaru više .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter