Izvor: Tanjug
24.11.2021 u 14:10
0

GRADONAČELNIK BEOGRADA RADOJIČIĆ: Hvala svim službama kako su reagovali u Leštanima

 Povodom eksplozije u fabrici u Leštanima, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je da nema mesta panici, ali i apelovao na građane da poštuju sva uputstva službenih lica na terenu i ne prilaze zoni koja je, kako kaže, i dalje pod nadzorom i potencijalno opasna.

„Kružni put i dalje ostaje zatvoren, pre svega zbog potencijalne opasnosti od novih eksplozija i eventualno zaostalih neeksplodiranih sredstava“, rekao je Radojičić.

On je zahvalo svim angažovanim službama, vatrogasnim jedinicama i Hitnoj pomoći koji su na terenu izložili sebe riziku kako bi došli do svih ugroženih i pružili im odgovarajuću pomoć.

„Hvala im na brzom, pravovremenom, profesionalnom i humanom pristupu i pomoći našim sugrađanima u najtežim situacijama“, rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gradonačelnik je rekao da je danas održana sednica gradskog Štaba za vanredne situacije povodom posledica eksplozije u fabrici raketa „EdePro“ u Leštanima.

Sednici su, kaže, prisustvovali načelnik Uprave za vanredne situacije Grada Beograda i gradskog Štaba za vanredne situacije, pukovnik policije Milan Vasović, sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i komandant Beogradske vatrogasne brigade major Miloš Majstorović.

Radojičić je izrazio saučešće porodicama tragično nastradalih u ovoj eksploziji, navodeći da ljudski životi nemaju cenu, te da je bol tih porodica nemerljiv.

Rekao je da su ga članovi Štaba za vanredne situacije izveštavali o celom toku akcije, od trenutka incidenta pa sve do trenutnog stanja na terenu.

Radojičić je podsetio da je opštinski štab za vanredne situacije opštine Grocka održao zasedanje o zajedničkom obilasku terena, te da je izvršeno formiranje tri popisne komisije.

„Ove komisije će izaći na teren i izvršiti sveobuhvatni popis objekata koji su oštećeni u zoni udara, kao i opis oštećenja koja su nastala na objektima“, rekao je gradonačelnik.

Naveo je da je doneo naredbu da se u proces uključi gradski Sekretarijat za inspekcijeske poslove i da asistira građevinskim inspektorima jer opština Grocka nema dovoljan broj inspektora na raspolaganju, kako bi se adekvatno utvrdilo činjenično stanje na terenu, a sve sa ciljem sveobuhvatne pomoći građanima koji su ugroženi ovom nesrećom.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter