Izvor: Tanjug
04.06.2022 u 10:44
0

PRELEPA SLIKA BEOGRADA POSLATA U SVET: Vesić se zahvalio građanima nakon Spasovdana

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je bio ovogodišnji domaćin obeležavanja Spasovdana, zahvalio je danas građanima Beograda i podsetio da je gradska krsna slava proslavljena veličanstvenom litijom, presecanjem slavskog kolača i svečanim prijemom u Skupštini grada.

„Uz blagoslov i vođenje njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, kome posebno zahvaljujem, hiljade Beograđanki i Beograđana šetalo je u prelepoj litiji moleći se za mir i za naš Beograd“, rekao je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

OBELEŽENA SLAVA GRADA BEOGRADA! Vesić: Slava je vreme da ostavimo po strani razlike i zajedno se molimo za naš grad! (FOTO)

Prema njegovim rečima, svaki građanin koji je šetao u litiji i molio se za Beograd bio je deo „veličanstvene slike koja je otišla u svet, a to je slika srpskog jedinstva sa kojim smo nepobedivi“.

Zamenik gradonačelnika je dodao da nas nepobedivim čini i naša pravoslavna vera.

„Zato hvala našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi bez koje ne bismo uspeli da na ovako veličanstven način organizujemo slavu. Naša crkva, kao i vekovima unazad, okuplja nas, čuvajući naš identitet i naše srpsko ime. Beograd je još jednom pobedio“, poručio je domaćin gradske slave.

Podsećajući da je slava dan kada se okuplja porodica, Vesić navodi da su tako i Beograđanke i Beograđani, „kao jedna porodica zajedno organizovali i proslavili našu slavu“.

„Svako je imao neko zaduženje koje je izvršio na najbolji mogući način. Od promotera gradske slave, novinarke Dragane Kosjerine i vaterpoliste Stefana Mitrovića koji je nosio krst na čelu litije, preko svih gradskih službi, zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima, pripadnika Komunalne milicije, do naših prijatelja iz vojske i policije“, podsetio je zamenik gradonačelnika, saopštio je Beoinfo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter