Izvor: Tanjug
23.08.2022 u 13:15
0

ŠAPIĆ OBIŠAO POČETAK UKLJANJANJA NELEGALNOG OBJEKTA NA AVALI: Uvodimo red, nema više komunalnog i urbanističkog divljanja

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas lokaciju na Avali gde je nakon naloga Sekretarijata za inspekcijske poslove i krivične prijave protiv graditelja, počelo uklanjanje nelegalnog objekta, izgradenog 2020. godine, koji se jednim delom nalazi u trećoj zoni zaštite prirodnog dobra.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Odluka o direktorima je doneta po hitnom postupku da bismo ih zaštitili…“

Šapić je rekao da od prvog dana radi na ispunjenju predizbornih obećanja, i da oni koji to nisu ozbiljno shvatili, pogotovo kada je reč o nelegalnoj gradnji, sada treba da se uvere da je krajnje ozbiljan i odlučan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je podsetio da je pre nekoliko meseci, tokom kampanje, govorio da će se naročito povesti računa o biserima grada, poput Avale, Košutnjaka, Ade Ciganlije, Zvezdarske i Bojčinske šume.

– Time pokazujemo doslednost u realizaciji vizije očuvanja urbanističkog i komunalnog reda u sprskoj prestonici – rekao je Šapić.

Dodao je da je, i pored uverenja javnosti da do rušenja na Avali neće doći, insistirao na tome da se taj predmet aktivira i da se investitor upozori da bi mu bilo najbolje da sam ukloni objekte, jer ukoliko ih nadležni budu uklanjali, to će biti višestruko skuplje.

– Očigledno da me je ozbiljno shvatio i drago mi je zbog toga. Nadam se da će me ozbiljno shvatiti i svi drugi, pogotovo oni koji su mislili da se na temu nekih stvari šalim, da nisam dovoljno ozbiljan i odlučan i da ce možda na ovom primeru nešto razumeti – rekao je Šapić.

Dodao je i da je siguran da će biti i onih kojima će trebati još dosta primera, a biće ih, poručio je.

Šapić je najavio da će se ubuduće ovakvim i sličnim problemima posebno baviti član Gradskog veća Svetozar Andric i v.d. sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac, te da ce se Komunalna milicija ozbiljnije ukljuciti u praćenje nelegalnih radova.

Najavio je da će u narednom periodu, Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna milicija zajedničkim snagama voditi računa o komunalnom redu u gradu, dodajući da postoji nekoliko oblasti u kojima ima problema počev od prekomerne buke, koja je negde rešena, ali negde i nije.

Od sada će, kaže, funkcionisati po komandnoj odgovornosti, pa će oni snositi odgovornost za ono što se dešava na terenu, kao što će on, kao gradonačelnik, snositi odgovornost pred gradanima.

– To znaci da, ukoliko na terenu ne bude bilo onako kako smo se odgovorni, neće biti više na svojim mestima i tu nema ljutnje, jer mislim da je to jedino ispravno. Kao što ja sutra neću biti na ovom mestu, ukoliko ne budemo pružili građanima ono što smo obećali, a to je, između ostalog, i komunalni red u gradu – rekao je Šapić.

Najavio je da će uskoro izaći pred građane sa merama koje će Grad preduzeti kada su u pitanju buka, divlje deponije i drugi komunalni problemi.

– Vratićemo se ovde kada bude sve uklonjeno i zato sam hteo da dođem, i da od danas simbolično krenemo da maksimalno poboljšamo i unapredimo komunalni red u Gradu. Svu odgovornost prema građanima preuzimam na sebe i siguran sam da će me mnogi ozbiljno shvatiti. Ali, svi oni koji su do sada kršili komunalni red treba najozbiljnije da shvate moju poruku da to nećemo dozvoliti – rekao je Šapić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter