Izvor: Tanjug
31.05.2020 u 06:50
0

ANA BRNABIĆ PORUČILA: Nadam se da će se imidž EU u Srbiji brzo popraviti

Srbija ekonomski, tradicionalno, geografski pripada Evropskoj uniji, ali gradi partnerstvo i prijateljstvo i s Kinom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić za današnje medije.

Na konstataciju da je tokom krize sa korona virusom postojao utisak da Evropskoj komisiji smeta što Srbija ima nečiju pomoć i da će se gubitak imidža EU u Srbiji teško popraviti u narednim godinama, Brnabić kaže:

– Nadam se da će se imidž Evropske unije u Srbiji brzo popraviti, to je u interesu naših građana. Najveći deo, 65 odsto, stranih direktinih investicija dolazi iz EU i na tome smo veoma zahvalni –  rekla je Brnabićeva.

Danas, kako je dodala, između 65 i 70 odsto izvoza Srbije ide u Uniju.

OVO MORATE ZNATI

MIGRANTI KAMENOVALI VOZ! Žandarmerija stigla na lice mesta!

TUGA DUGA 9 GODINA! Još nema istine O BRUTALNOJ EGZEKUCIJI SRBINA SAŠE PEJANOVIĆA u Podgorici! (VIDEO)

UŽAS U SREMSKIM KARLOVCIMA: OVO JE LEKAR KOJI JE DANAS UBIO RODITELJE!

ŠOK U DOBRO JUTRO SRBIJO! ADVOKAT PETRONIJEVIĆ: HULIGANI su napali POLICIJU, A MENE PREBILI (VIDEO)

TAJNA KOJU SMO DUGO ČEKALI! Prirodni SIRUP koji leči mnoge bolesti, a možete sami da ga napravite!

Iako smo jedna od zemalja koja je danas najbliža i sledeća na redu za punopravno članstvo u EU, gradimo partnerstvo i poverenje sa Kinom“, rekla je ona.

Srbija, dodaje, im i najveći broj i najveću vrednost projekata i potpisanih ugovora u okviru mehanizma 17 plus jedan, odnosno inicijative „Pojas i put“.

– Biti na te dve pozicije zahteva mnogo rada, ali odražava naše političko umeće i donosi fenomenalne pozicije i benefite za naše građane. To je politika Aleksandra Vučića koja daje rezultate i nije ni laka, ni jednostavna – naglasila je premijerka.

Snaga Srbije danas, istakla je, jeste što „vi imate odličan, jak tim u predsedniku Republike i predsedniku Vlade“.

– Videli smo druge zemlje i teritorije, koje su se usred epidemije, bavile političkim obračunima između predsednika i premijera, zato što su različite političke opcije, a građani su trpeli –  zaključila je Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter