Izvor:
30.10.2017 u 00:22
0

AUSTRIJA: Oluja ruši sve pred sobom!

Jaka oluja sa vetrovima koji su duvali do 130 kilometara na čas u dolini i do 200 kilometara na čas u planinama, danas tokom celog dana je napravila štetu širom zemlje.

U Beču je glavna železnička stanica morala da bude privremeno zatvorena nakon što su pali delovi sa građevine na visokospratnici koja je deo ovog objekta.

Vatrogasci su imali pune ruke posla da sa puteva u glavnom gradu uklone drveće i druge predmete koji su blokirali saobraćaj, a koje je naneo vetar.

Na grobljima i drugim javnim mestima na otvorenom izrečena je zabrana zadržavanja, zbog drveća koje je moglo da padne.

U pokrajini Donjoj Austriji su posebno bili pogođene opštine Amšteten, Melk, Krems, Medling i Baden, gde je vetar odnosio krovove, ali i kidao strujne i telefonske kablove koji su bili iznad zemlje.

U region Valdfirtel više hiljada domaćinstava bilo je privremeno bez struje.

U pokrajini Štajerskoj 12.000 domaćinstava ostalo je bez struje, nakon što je vetar "onesposobio" 240 trafostanica.

I u Gornjoj Austriji je bez struje, jedno vreme, bilo čak 75.000 domaćinstava, zato što je vetar pokidao kablove na delekovodu.

Najbrže je, u naseljenom mestu, prema zvaničnim podacima, vetar duvao, sa 140 kilometara na sat u opštini Ens, gde je došlo do zatvaranja više saobraćajnica.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter