Izvor:
12.04.2019 u 09:38
0

BEOGRAD: Grejna sezona završava se u ponedeljak!

Grejna sezona u Beogradu završava se u ponedeljak, 15. aprila, ali će "Beogradske elektrane" potrošačima isporučivati toplotnu energiju do 3. maja ukoliko srednja dnevna temperatura bude 12 stepenili ili niža.

To znači da će svi toplotni izvori preduzeća, u periodu od 16. aprila do 3. maja, biti u pripravnosti i spremni da isporučuju toplotnu energiju u slučaju takvih vremenskih prilika, saopšteno je iz "Beogradskih elektrana".

To preduzeće će potrošačima isporučivati toplotnu energiju u periodu od 16. aprila do 3. maja „u danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometerološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusa ili nižu".

Iz tog preduzeća navode da je ova, 54. po redu, grejna sezona protekla veoma uspešno.

Značajno je smanjen broj poremećaja u proizvodnom i distributivnom sistemu, kao i gubici vode u toplovodnoj mreži dugoj čak 1.580 kilometara, što je doprinelo i efikasnijem radu celokupnog sistema daljinskog grejanja – dodaje se u saopštenju.

Da je grejna sezona protekla veoma uspešno potvrđuju i rezultati nedavno sprovedenog istraživanja među potrošačima. U odnosu na 2013. i 2015. godinu, kada su rađena istraživanja, rezultati pokazuju da se značajno povećao broj potrošača koji su veoma zadovoljni celokupnim angažmanom i kvalitetom grejanja posebno u aktuelnoj grejnoj sezoni 2018/19 – dodaje se.

Korisnici su posebno istakli da je dvadesetčetvoročasovno grejanje značajno doprinelo boljem kvalitetu grejanja.

JKP „Beogradske elektrane" će od 4. maja početi remont svih proizvodnih postrojenja, kao i pojedinih delova distributivnog sistema, kako bi se spremno dočekala naredna grejna sezona.

To preduzeće je na više lokacija u Beogradu već započelo izgradnju nove toplovodne mreže, priključenja novih potrošača, kao i gašenja lokalnih kotlarnica.

Najavljuju i značajne investicije do početka sledeće grejne sezone, a u cilju dodatnog unapređenja poslovanja preduzeća.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter