Izvor: telegraf.rs
27.10.2023 u 16:16
0

BMW kritikovao nemačku vladu i EU

Za dve godine BMW planira da na tržištu predstavi potpuno novu generaciju električnih automobila s 30% većim dometom i brzinom punjenja

BMW je oštro kritikovao nemačku vladu i Evropsku uniju u neobičnom potezu, pre nego što je BMW-ov šef proizvodnje izneo planove kompanije.

Član uprave Milan Nedeljković izjavio je u četvrtak u Parsdorfu pored Minhena da se poslovni svet „sve više suočava s kratkoročnim zakonskim promenama i rastućom birokratijom“, što koči investicije.

Što se tiče infrastrukture, Nemačka zaostaje na međunarodnom nivou, rekao je. Nepouzdani saobraćajni pravci, visoki troškovi energije, kao i neadekvatna pokrivenost mrežom nisu prihvatljivi za modernu industrijsku lokaciju“, dodao je Nedeljković.

Nemačka i Evropa moraju da obezbede da ne zaostaju kao industrijski centar u konkurenciji s drugim privrednim regijama, pozvao je šef proizvodnje.

Za dve godine BMW planira da na tržištu predstavi potpuno novu generaciju električnih automobila s 30% većim dometom i brzinom punjenja. Nedeljković je pokrenuo proizvodnju potrebnih baterijskih ćelija u novom pilot pogonu u Parsdorfu vrednom 170 miliona evra.

Postrojenje može da proizvede milion ćelija godišnje, za koje se očekuje da će se koristiti u modelima Neue Klasse od 2025. godine.

Kompanija je izjavila da je njen dugoročni cilj baterijska ćelija koja se može u potpunosti reciklirati, što je ekonomski neophodno s obzirom na skupe sirovine. BMW je već proizveo prve baterije od 100% recikliranog katodnog materijala.

Prvi modeli Neue Klasse bi trebalo da se proizvode u glavnoj fabrici u Minhenu i u mađarskom gradu Debrecinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter