Izvor: kurir
05.04.2022 u 16:32
0

BOLNA SEĆANJA! Ovako je NATO „pravdao“ ubijanje nevinih ljudi! Aleksinčani će TAJ dan pamtiti kao jedan od najtužnijih u istoriji!

Na današnji dan 1999. godine bombardovan je Aleksinac

Pre 23 godina, na današnji dan 1999. bombardovan je Aleksinac. Aleksinčani će ovaj dan pamtiti kao jedan od najtužnijih u svojoj istoriji.

U toku NATO bombardovanja Srbije grad Aleksinac je bombardovan u dva navrata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tada je poginulo je 14 civila, a preko 50 je povređeno. Aleksinac je bombardovan udva navrata. Na današnji dan u 21ː35 bombardovan je civilni deo grada, a sa sedam projektila pogođene su dve centralne gradske ulice.

Pored velikog broja civilnih žrtava, porušene su i oštećene porodične kuće, zgrade, državne institucije, privredni objekti i drugi objekti civilne namene.

U Aleksincu nije bilo vojnih objekata, a ostaće zabeleženo da će se NATO funkcioner svetskoj javnosti pravdati time da je to bila „tehnička greška“.

Posle ovog bombardovanja, ostaće upamćeno i da se bombardovanje Aleksinca nazivalo „srpskom Hirošimom“.

Jedan od retkih ljudi koji je digao svoj glas za stradale civile bio je kanadski general-major koji je posle ratova u Jugoslaviji otišao u penzuju, a koji je osnovao i komandovao Sektorom Sarajevo u okviru UNPROFOR-a u Jugoslaviji. Bio je veliki protivnik NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

Ostaće upamćeno da je posle bombardovanja Aleksinca na današnji dan 1999. rekao: „Zločin je počinjen nad civilnim stanovništvom, nad mirnim građanima, u njihovim porodičnim domovima, na prostorima gde nema apsolutno nijednog vojnog objekta“.

Večna slava i pomen stradalim žrtvama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter