Izvor: tanjug
08.12.2021 u 16:02
0

Brnabic sa regionalnim direktorom Svetskog ekonomskog foruma: Srbija posebno uspešna kada je reč o oblasti digitalizacije i novih tehnologija

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa regionalnim direktorom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu, Evroaziju i Bliski Istok Mirekom Dušekom.

Dušek je upoznao predsednicu Vlade Srbije sa pripremama za godišnje zasedanje Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koje će biti održan u januaru sledeće godine.

Regionalni direktor Svetskog ekonomskog foruma u razgovoru je posebno pohvalio Srbiju za odlične ekonomske rezultate, a naročito za smanjenje stope nezaposlenosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dušek je istakao da je Srbija posebno uspešna kada je reč o oblasti digitalizacije i novih tehnologija, i predstavio planove Svetskog ekonomskog foruma u tom domenu.

Predsednica vlade Ana Brnabić istakla je u razgovoru da je od posebnog značaja za Srbiju otvaranje Nacionalnog centra za 4. industrijsku revoluciju, koji će biti deo mreža centara Svetskog ekonomskog foruma.

Kada je reč o temama koje će centar prioritetno pokrivati, Brnabić je rekla da su prioritet za nas oblasti veštačke inteligencije, biotehnologija i biomedicina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter