Izvor:
08.05.2017 u 17:01
0

DANAS POJAČANO UV ZRAČENJE: Evo kako da se zaštitite!

Indeks UV zračenja povišen je danas u Srbiji, a u Beogradu, Kraljevu, Loznici… iznosi čak 7, što po rečima doktora Aleksandra Adamovića, direktora Zavoda za kožne i venerične bolesti, nije alarmantno, ali je dovoljno visoko da zahteva pojačanu brigu o koži.

– Izrazito visokim zračenjem smatra se indeks 10, tako da ovo još nije zabrinjavajuće, ali to ne znači da ne treba da se zaštitimo, pre svega koristeći kreme sa zaštitnim faktorom. Ljudi greše kada takve kreme stavljaju samo na plaži, treba ih koristiti sa prvim zracima sunca, jer ozonski omotač zbog velikog zagađenja više nije efikasan filter – objašnjava doktor Adamović, koji tvrdi da na našem tržištu postoji veliki i dobar izbor preparata za zaštitu od UV zraka.

– Ima dosta odličnih krema, a nonsens je da su one štetne. Postoje i kreme na biljnoj bazi, kao i oralna UV zaštita u obliku kapsula, tako da svako može da izabere ono što mu odgovara. Što se tiče faktora zaštite, bira se prema tipu kože, a razlike nisu drastične – svega 7 procenata razlike nivoa zaštite je između faktora 15, 30 i 50 – zaključuje doktor Adamović.

Izvor: Happytv.rs

Foto: Printscreen/RHMZ

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter