Izvor: HappyBSC
04.12.2021 u 08:33
0

Demografski problemi najveći izazov savremenih društava

Delegacija Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, koju je predvodila državna sekretarka Milka Milovanović Minić, učestvovala je 1. i 2. decembra u Sofiji na konferenciji “Oblikovanje demografske budućnosti Evrope, putevi za napredak društva u svetu brzih demografskih promena“. 

Ministarsku konferenciju, koju su organizovali Republika Bugarska i Populacioni fond Ujedinjenih nacija (UNFPA), otvorio je predsednik Bugarske Rumen Radev. 

Ovaj skup, koji je imao za cilj da odgovori na duboke demografske promene u zemljama Evrope i centralne Azije, uvod je u Dekadu demografske otpornosti, kao perioda u kojem su neophodni sveobuhvatni politički odgovori o problemima demografije, čija rešenja moraju biti zasnovana na poštovanju ljudskih prava. 

Učesnici konferencije govorili su, između ostalog i o odnosu demografije i demokratije, rodnoj ravnopravnosti, problemima starenja, ali i o državnim politikama za mlade u zemljama učesnicama. 

Milovanović Minić je ocenila da je prisustvo ovakvim konferencijama od velikog značaja za Srbiju jer je reč o društvenim izazovima s kojima se suočavaju sve evropske zemlje. 

Prema njenim rečima, kao najveći izazovi savremenih društava na konferenciji su istaknuti i problemi odloženog rađanja i migracija, neophodnost reformi penzionog fonda, kao i stvaranje politika koje doprinose socijalnoj inkluziji starijih građana i drugih ranjivih grupa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter