Izvor:
24.05.2017 u 17:25
0

Đoković o Agasiju: ON NAJBOLJE ZNA KAKO DA SE IZDIGNETE I VRATITE JAČI NEGO IKAD PRE!

Novak Đoković govorio je u intervjuu za 'Gazzetta dello Sport' o novom treneru Andreu Agasiju i prošlogodišnjem istorijom trijumfu u Bulonjskoj šumi.

Drugi igrač planete odlučio je da pre nekoliko nedelja raspusti kompletan stručni štab, da bi petnaestak dana kasnije saopštio dve velike vesti.

U međuvremenu je poražen u finalu Mastersa u Rimu od Aleksandrea Zvereva, ali je već sledećeg dana postao novo zaštitno lice čuvene 'Lakoste', istovremeno saopštivši da će legendarni Amerikanac sedeti u njegovom boksu u Parizu.

"Pošto sam odlučio da se rastanem sa Vajdom i ostatkom tima, tokom protekle dve nedelje bio sam u kontaktu sa velikim brojem bivših vrhunskih igrača – želeo sam da čujem šta oni imaju da mi kažu. Razgovarali smo o raznim aspektima života koji čine jednog tenisera, nismo se bazirali samo na teniske stvari. Ispostavilo se da sam se najbolje razumeo sa Agasijem", kazao je Novak na početku razgovora za italijanski list.

Srbin nije želeo da govori o tome koliko je važan za tenis i gde mu je mesto u istoriji 'belog sporta', ali je istakao da se oseća privilegovano jer ga stavljaju u iste rečenice sa najvećim igračima od kada se tenis igra.

"To nije pitanje za mene, već za vas novinare. Ja sam u svakom slučaju srećan. Ono što znam, odnosno ono što mi predstavlja ogromnu satisfakciju jeste činjenica da me spominju zajedno sa Bjernom Borgom, Pitom Samprasom, Rodžerom Federerom, Andreom Agasijem, Rafaelom Nadalom…. To mi govori da su mi moja strast i žrtvovanje doneli ono o čemu sam kao dete samo maštao", iskren je Đoković.

Tridesetogodišnji Beograđanin prošlog maja u Bulonjskoj šumi postao je prvi čovek koji je, u Open Eri, u istom trenutku bio vlasnik sva četiri trofeja sa četiri najveća turnira. Taj trenutak po mnogo čemu bio je istorijski, ali je nesumnjivo ostavio traga na Đokoviću – pošto je upravo od tada krenuo atipičan pad u njegovoj igri.

"Ima istine u tome jer mi je taj trijumf doneo dosta različitih, pomešanih emocija. S jedne strane, to je bila sreća kakvu ranije nikada nisam osetio, dok me je istovremeno sve što se dešavalo iscrpelo u potpunosti. Od tada su krenule i moje loše igre, ali kada to kažem ne mislim samo na rezultate, već i na koncentraciju. Iako sam izgubio finale Rima, sada se osećaj drugačije jer sam uspeo da oslobodim pozitivnu energiju. U polufinalu protiv Dominika sam odigrao najbolji meč u poslednjih deset meseci i to je nešto što predstavlja optimalnu bazu za dalje. Što se finala tiče, Saša je bio sjajan, zasluženo je pobedio – bio je bolji".

Novak se potom detaljnije osvrnuo na angažovanje nekadašnjeg prvog reketa sveta i osvajača Grend Slemova, čoveka koji je u svojoj karijeri imao možda i najveći pad od bilo kog igrača ikada – ispavši iz najboljih 100 igrača sveta, pre nego što se vratio na tron.

"Stilovi tenisa nas dvojice veoma su slični, pritom – on me je oduvek inspirisao. Obe te stvari pomažu, ali, najpre, Andreovo iskustvo jako je slično mom, ako ne i gore. Došao je do trenutka u karijeri u kom je odbacivao sport koji je voleo, ispao je iz prvih 100 na svetu posle perioda u kome je dominirao, ali je uspeo da se izdigne, ponovo pronađe sebe i vrati se na vrh ATP liste. Upravo je zbog toga on taj koji najbolje zna šta vam je potrebno da se izdignete i vratite jači nego ikada pre. Istovremeno, Andre je teniski revolucionar, pre svega zbog svoje harizme, a i pored svega toga uspeo je da ostane na zemlji", smatra Nole.

Izvor: B92
Foto: Twitter/novilistrs, Twitter/McEnroeTweets, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter