Izvor:
03.06.2017 u 02:20
0

Đokoviću je potrebna pomoć: Dovešću još nekog pored Agasija!

Đoković je teže nego što se očekivalo savladao Argentnica Dijega Švarcmana. Dva puta u toku meča bio je u zaostatku od jednog seta, ali je na kraju ipak pružio dobru igru i slavio.

"Bio sam mentalno jak, i miran koliko je to bilo moguće u situacijama kada sam zaostajao u setovima. Verovao sam da mogu da preokrenem, što se i dogodilo u četvrtom i petom setu, koji su išli u pravcu u kojem sam želeo", izjavio je Đoković posle pobede i dodao:

"Dobro je što sam igrao u pet setova, pošto odavno nisam imao takav meč. Ima dobrih stvari koje mogu da izvuečem iz ovog duela, i to će mi pomoći na mentalnom planu. Fizički, ne mislim da će biti problema. Verujem u sve bolje i bolje partije u nastavku turnira".

Pitanja o novom Novakovom treneru Andreu Agasiju bila su neizbežna. Amerikanac je na meč došao tek sredinom drugog seta.

"Nije bilo predviđeno da bude prisutan na meču, zato što je imao dosta obaveza. Tako da, jako cenim to što je došao i učestvovao u meču. Drago mi je kad ga vidim u boksu, to mi daje dodatnu inspiraciju. Trudim se da koristim svaki trenutak njegovog prisustva".

Iako je tek nedavno započeo saradnju sa Agasijem, Novak je otkrio da slavni Amerikanac neće sa njim biti svakodnevno, zbog čega mu je potrebno novo lice u stručnom štabu.

"Andre će probati da bude uz mene na velikim turnirima, koliko mu porodica i vreme budu dozvoljavali, ali biće mi potreban još neko ko će biti tu svakog dana. Oko toga smo se odmah usaglasili, ali Agasi je glavni", rekao je Đoković.

Novaka u osmini finala očekuje duel sa španskim teniserom Albertom Ramonom Vinjolasom.

sportklub.rs
Foto: Roland Garros Twitter, Roland Garros youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter