Izvor:
25.03.2018 u 19:07
0

DONALD TRAMP: Toliko je mnogo hrabrosti u svetu u borbi protiv Islamske države, ali su potrebne još čvršće mere, pogotovu na granicama!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da nedavna pogubna pucnjava na jugu Francuske ukazuje na potrebu čvršćih mera u borbi protiv Islamske države, posebno kad je reč o pograničnoj bezbednosti.

"Francuska odaje počast velikom heroju", napisao je Tramp na Tviteru, pohvalivši hrabrost francuskog policajca Arnoa Beltrama koji je preminuo nakon što se ponudio da zameni taoca u supermarketu u gradu Treb, gde je u petak izveden islamistički napad.

"Toliko je mnogo hrabrosti u svetu u borbi protiv Islamske države, ali su potrebne još čvršće mere, pogotovu na granicama", poručio je američki predsednik.

Francuski biskup služio je danas misu u čast policajca Beltrama, pozdravivši njegovu "izuzetnu posvećenost" i istakavši da je on "svojim potezom dirnuo celu Francusku", kao i da je Beltramova žrtva "pomogla da se spase nacija".

U terorističkom napadu u petak poginule su tri osobe, dok je policajac Arno Beltram (44) bio teško ranjen, da bi u subotu podlegao povredama.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je napadača kao 26-godišnjeg Reduana Lakdima, poreklom iz Maroka, koji se smatrao radikalizovanim i bio je pod policijskim nadzorom.

Lakdima je policija ubila nakon što je Beltram kolegama policajcima pomogao da uđu u supermarket.

Dve osobe su zadržane u pritvoru tokom istrage.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Eric Pannell

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter