Izvor: Tanjug
29.07.2020 u 10:33
0

Dr KON OTKRIVA: Brojevi su ZNAČAJNI ZA PRAĆENJE, ali nikada nisu SASVIM TAČNI!

 Član Kriznog štaba i epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da su brojevi značajni za praćenje trendova širenja zaraze, ali da je gotovo nemoguće da budu potpuno tačni.

Kon je rekao i da broj ljudi koji se leče kod kuće zavisi od izvora od koga se dobijaju podaci.

On je ukazao da je i tokom pandemije svinjskog gripa 2009. godine postojala diskepanca između onoga o čemu se govorilo kao slučajevima, zbog toga što su se beležili samo laboratorijski potvrđeni slučajevi.

– Tada nije bilo mogućnosti ovakvih kao što ima sad. Dakle, tada je neuporedivo više bilo obolelih i umrlih nego što je prijavljivano“, rekao je Kon.

Ipak, Kon je napomenuo da su te cifre vrlo jasni pokazatelji stanja, a da je neprihvatljivo da mediji istražuju pojedince, što je, kako je rekao, njegovo mišljenje.

Dodao je da su brojevi značajni zbog toga što se na taj način prate trendovi, ali i i da je gotovo nemoguće da budu potpuno tačni.

OVO MORATE ZNATI…

ZBOG MLADE PREMLATIO OCA, DEDU I BRATA?! Mladiću (19) iz Vranja određeno policijsko zadržavanje

REKLA SAM JOJ DA NIJE ZA NJU: Ispovest MAJKE čiju su ćerku UBILI u VRANJSKOJ BANJI!

NJEGOV ŽIVOT LEDI KRV U ŽILAMA: Majku su mi ubile USTAŠE, supruga izvršila samoubistvo … (VIDEO)

Mali NAJAVIO NOVI PAKET MERA za izlazak iz KORONA KRIZE!

ISTIČE VREME ZA STOPIRANJE RATE KREDITA: Evo kada treba da se JAVITE banci

– Sa ovom tehnologijom oni se približavaju mogućnosti da budu u realnom vremenu potpuno tačni- naveo je Kon.

On je rekao da se veliki broj ponovljenih i kontrolnih testova ne ubraja u kovid pozitivne slučajeve.

Ponovo sve zavisi od samog izvora. Drugi izvor su neposredni podaci iz kovid ambulanti i oni su neprikosnoveni. Imate broj onih koji se jave, broj pregleda, pa posle se takvi upućuju kao sumnja na kovid, i to je treći broj, na pi-si-ar test-  objasnio je Kon.

On je ukazao da je problem što su ti rezultati kasnili sedam do osam dana, a da je sada dva do tri dana. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter