Izvor: HAPPY BSC
11.06.2024 u 16:37
0

EMISIJA „POSLE RUČKA“: Da li je krematorijum u Višegradskoj bio pokriće za krađu beba?

Ne postoji veća tragedija nego da ti umre dete,na hiljade mrtvorođenih beba je oteto od svojih roditelja,kojima nije bilo dozvoljeno da se oproste od svog čeda.Roditelljima su govorili laži te mnogi nisu saznali gde su njihova deca sahranjena.U Višegradskoj bebe nikada  nisu date majkama i na hiljade majki i očeva traže svoju nikada prežaljenu decu.

Jedna od takvih žrtava akušerskog nasilja je i Nikola koji nikada nije uspeo da dobije pepeo svog deteta koje je zvanično kremirano u krematorijumu u Višegradskoj.

 

DOKTOR HITNE IZ ŠAPCA ZAINTRIGIRAO CELU SRBIJU! Svi se plaše punog Meseca

 

„Nema krematorijuma,obilazili smo prostorije i vršili uvid u protokole,u sali za obdukciju ne postoji krematorijuma,moje preminulo dete nikada nije stiglo na grob“.

Iz ugla struke govori babica koja je bila na licu mesta,godinama je radila u bolnici u Višegradskoj,ona je jedna od retkih koja je odlučila da progovori.

„Nikada nisam bila vezana radnim mestom za porodilište,znala sam da su se rađala mrtva deca i da su umirala u dečijem boksu,nikada babica nije odnela to dete u krematorijum.Šta je bilo sa tom decom ako krematorijum nije postojao,da li su ih bacali u kontenjere?Nečija odgovornost postoji.“

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter