Izvor: Tanjug
11.01.2021 u 11:47
0

EPIDEMIJA U NOVOM SADU I SREMSKOJ KAMENICI: Još uvek veliki broj ljudi na respiratorima

U Novom Sadu, Sremskoj Kamenici i Petrovaradinu, trenutno je hospitalizovano ukupno 309 kovid pacijenata, od kojih je 30 na respiratorima.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 223 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID –19. Оd tоgа, kod 18 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciјu.

U Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi se 76 pacijenata, od koji je 12 na respiratorima.

SAZNAJTE I:

MINISTARSTVO RAZMATRA DVA SCENARIJA: Evo kome je bliži i kako bi NASTAVA MOGLA DA IZGLEDA

ZAMENIK GRADONAČELNIKA BEOGRADA O UBLAŽAVANJU MERA: Produžiti radno vreme do 22 sata čim počne masovna imunizacija

NAGLO TOPLJENJE SNEGA PRAVI PROBLEM: Poplavljeni podrumi i dvorišta u pirotskom kraju

U SREMSKOJ KAMENICI HAOS: Celo naselje bez vode do 13 sati

VEĆI DEO BORA BEZ VODE: Radnici na terenu, očekuje SE STABILIZACIJA situacije

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 10 kovid pacijenata.

– Napominjemo, da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа COVID – 19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora. U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju, saopšteno je iz PR službe KCV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna.

– Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 271 novi slučaj. Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 58. Manji broj registrovanih slučajeva prethodnog dana posledica je manjeg broja zahteva za laboratorijskim testiranjem za praznik – saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter