Izvor:
06.03.2017 u 22:59
0

Episkog Atanasije: SAMCI, BOLJE PREĐITE U MONAHE NEGO ŠTO IDETE U KAFANU!

Episkop bihaćko-petrovački Atanasije Rakita pozvao je samce da stupe u jedan od četiri opustela manastira eparhije.

– Ne želimo da im oduzmemo nadu da će možda ipak stupiti u brak i steći porodicu. Cilj nam je da im ukažemo da postoji i drugi način da osmisle svoj život i tako pomognu i sebi i drugima – rekao je episkop Atanasije za "Blic".

Poziv je uputio preko parohijskih sveštenika i kaže da već ima vernika koji se interesuju za manastirski život. Procedura je jednostavna: potencijalni monah teba da ode do starešine manastira i kaže mu da želi da se zamonaši, a iguman će kroz razgovor proceniti kakva mu je priprema potrebna.

– Crkva neće nikoga odbiti, bez obzira na zdravlje ili bolest, porok ili vrlinu. Važno je samo da u sebi rasčisti šta zaista želi i da ima poverenja u igumana – poručuje vladika.

Eparhija bihaćko-petrovačka je jedna od najsiromašnijih u Srpskoj pravosalvnoj crkvi. Na ogromnom prostoru od Bihaća do Glamoča i Grahova u Federaciji BiH živi svega nekoliko hiljada pravoslavaca. Iz godine u godinu mladih je sve manje jer u potrazi za poslom odlaze u veće gradove u RS ili u inostranstvo.

BLIC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter