Izvor:
23.01.2019 u 13:57
0

EVROPSKA UNIJA: Poziv na oštrije provere podnosilaca za zlatnu vizu!

Evropska unija upozorava zemlje koje imaju unosne šeme i izdaju pasoše i vize bogatim strancima, da pojačaju kontrolu iz bojazni da bi se mogli ogrešiti o sigurnosne i poreske zakone.

Evropska komisija je saopštila danas u izveštaju da takozvani zlatni pasoši i vize ponuđeni u jednoj državi članici EU mogu da otvore zadnja vrata evropskom državljanstvu ili prebivalištu u svih 28 država članica.

Komesar za migracije Dimitris Avramopulos izjavio je da će EK posmatrati potpunu usklađenost sa pravom EU.

On je upozorio da "posao koji smo radili zajedno tokom proteklih godina u smislu povećanja sigurnosti, jačanja naših granica i zatvaranja informacijskih praznina, ne bi trebalo da bude ugrožen''''.

Bugarska, Kipar i Malta nude pasoše investitorima, bez da oni imaju veze sa tim zemljama i obaveze da tamo žive.

Vize za investicije nudi 20 zemalja članica EU.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter