Izvor:
27.08.2017 u 15:23
0

EVROPSKI DERBI U BEOGRADU: Večiti rivali odmeriće snage večeras po 155. put! (foto)K

Večiti derbi, 155. po redu, igra se večeras na stadionu Rajko Mitić u pravom evropskom ambijentu posle uspeha Crvene zvezde i Partizana na međunarodnoj sceni.

Prvi put u istoriji rivali sa Topčiderskog brda igraće zajedno u grupnoj fazi Lige Evrope, što su ostvarili eliminacijom Krasnodara i Videotona, i to je najbolja moguća uvertira za prvi sudar ove sezone dva najveća srpska kluba.

Crno-beli na "Marakanu" stižu u ulozi državnog šampiona, bez poraza su na poslednjih pet međusobnih duela sa Crvenom zvezdom koja je trenutni lider šampionata.

Trener Crvene zvezda Vladan Milojević svestan je koliku emociju i važnost donose večiti derbiji i zato neće braniti svojim igračima da u slučaju gola skidaju dresove, pa makar bili kažnjeni žutim kartonom.

– Nikad im neću to braniti protiv Partizana, neka svi poskidaju dresove. Za neku drugu utakmicu možda hoću, još danas imaju tu mogucnost – rekao je Milojević.

Trener Partizana Miroslav Ðukić najavio je ofanzivu na "Marakani" i napad na pobedu.

– Derbi dolazi u dobrom momentu za srpski fudbal posle plasmana dva tima u Ligu Evrope. Nadam se da će biti pravi evropski derbi na terenu, ali i na tribinama. Dosta smo se potrošili u Madarskoj, nemamo vremena za oporavak, ali ne tražimo nikakve izgovore, idemo da pobedimo velikog rivala – poručio je Ðukić.

Vreme je za istinski spektakl u Beogradu, da se pozdrave fudbaleri oba tima posle uspeha i pošalje prava slika u Evropu sa jednog od najvećih derbija na Starom kontinentu.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se večeras od 19 sati.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter