Izvor: Happy BSC
08.12.2021 u 10:30
0

GENERALNI DIREKTOR TELEKOMA ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Dividente svake godine sve veće!

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma bio je gost jutarnjeg programa Dobro jutro Srbijo. Telekom je prošle sedmice isplatio dividendu koju je odobrila Skupština akcionara ove kompanije.

-Nama je drago što smo i ove godine isplatili dividendu u vrednosti od 4.2 milijarde 29.novembra. ono što je bitno, nama profit raste, ono što vidimo po rezultatima 9 meseci, da će kraj godine biti preko 100 miliona evra profit. 2020.godine je bio duplo veći profit nego 2019.godine, a što se sada tiče, profit će biti duplo veći nego 2020.godine. kao grupa uspešno poslujemo i u BiH i u Crnoj Gori, to je znak da sve što smo pričali da ćemo novom strategijom izaći kao pobednici i da ćemo napraviti profitabilnu firmu. Bio je to dosta izazovan investicioni period, izgradili smo optičku mrežu u velikim gradovima, kupili smo preko 20 kablovskih operatera i investirali smo u mobilnu mrežu, ali smo bili svesni da ako sada jedna od tih stvari bi ispustili, da ne bi imali snagu koju sada imamo. 

-Bazne stanice koje mi instaliramo su nove koje podržavaju i nove tehnologije 5G, i sa tim velikim stanicama koje smo povezali sa optikom definitivno smo spremni da kada dobijemo opseg za 5G a to će biti sledeće godine, pokrijemo velike gradove sa 5G-om.

-Glavna razlika između 5G mreža i ovih ranije jeste što je kašnjenje signala između uređaja i bazne stanice mali, da u realnom vremenu dozvoljava da upravljate robotom ili daljinskim vozilom, tako da će doći do velike ekspanzije mašina koje podržavaju 5G. Moći ćete i brže da surfujete. Smatra se da će promeniti poprilično svet. 

Srbija će biti prva u startapovima?

-Treba možda još 40ak dana analiza da ćemo objaviti prve startapove koje ćemo lansirati. Mladi ljudi da vide da na taj način mogu zaraditi i stvoriti velike stvari za budućnost. Ima raznih ideja, a mi ćemo u narednih par meseci objaviti prve startapove. Bila je velika zainteresovanost iz različitih oblasti. 5G razvoj veštačke inteligencije će dati novi niz mogućnosti stvaranja proizvoda koje možete izvoziti. Sada je to kompleks od znanja mašinskog inženjerstva, medicinskog… to je velika niša i drago mi je što vidim da su krenuli ozbiljnije zahvate. Najisplativiji startap je za sad slovenačka kompanija. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter