Izvor: HappyBSC
15.06.2022 u 07:41
0

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Srbija vodi srpsku politiku! Želimo da pokažemo da umemo da cenimo šta je neko učinio za nas“

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić bio je gost jutarnje emisije „Dobro Jutro Srbijo“ na HAPPY TV.

On je govorio o aktuelnim temama i dešavanjima. U kontekstu toga, Vesić je govorio na temu Džordža Kenana, jednog od najvećih američkih diplomata, koji je ujedno bio i tvorac Maršalovog plana i tvorac američke hladnoratovske strategije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

DR NESTOROVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Korona je bila uvertira u sve što se danas dešava u svetu

Vesić je u „Dobro Jutro Srbijo“ rekao da je Kenan, kao jedan od najvećih diplomata 20. veka, ujedno bio i tvorac doktrine da one komunističe zemlje koje uspeju da se pokažu nezavisnim od Sovjetskog Saveza, da ih treba podržavati. 

– Zahvaljujući Kenanu Jugoslavija je između 1951. i 1963. dobila veliku američku vojnu pomoć. To može da se meri pomoći koju oni sada daju Ukrajini. To nije bila samo u pitanju vojna pomoć, već i pomoć u kulturi – istako je zamenik gradonačelnika.

– Kenan je promenio sudbinu naše zemlje, kojoj je bila prvobitno namenjena drugačija sudbina. Zbog toga smo mi odlučili da mu kažemo „hvala“. Mi smo živeli drugačije nego što su živeli oni u Istočnoj Evropi i to je između ostalog, zahvaljujući Kenanu. I to je razlog zašto smo mi doneli odluku da na mestu gde je bila nekada bila američka ambasada, a to je u Ulici Kneza Miloša, se postavi spomen-ploča u zahvalnost našeg grada i naše zemlje za sve što je učinio za nas – istakao je Vesić u jutarnjem programu na HAPPY TV.

– Želimo da pokažemo da umemo da cenimo šta je neko učinio za nas – dodao je Vesić.

Dodao je da naše rukovodstvo posle pada Berlinskog zida nije razmela promene u svetu i zato je Srbija lošije prošla. Dodao je i da danas predsednik Srbije mnogo bolje razume dešavanja i svetu  i zato Srbija sada bolje prolazi

– Srbija vodi srpsku politiku i Aleksandar Vučić vodi srpsku politiku. Mi ne vodimo ni rusku, ni američku, ni tursku, ni nemačku politiku. Vučić vodi politiku u interesu građanki i građana Srbije. Šta je interes građanki i građana Srbije? To je da se naša zemlja razvija, da nastavimo sa investicijama, da imamo više radnih mesta za ljude, a posebno mlade ljude i što je najvažnije da u ovoj zemlji vlada mir, stabilnost i da ne bude rata i Vučić vodi zemlju u tom pravcu – dodao je zamenik gradonačelnika Beogarda.

Vesić je dodao i da Srbija jeste deo zapadne hemisfere, da jeste evropska zemlja, stara evrospka zemlja koja se nalazi na putu priključenja EU.

– Mi jesmo vojno neutralni, ali nismo politički neutralni. Mi smo deo evropske porodice naroda i nadam se da ćemo postati uskoro njen punopravni član, iako nam je tu odavno mesto. Trudimo se da zaštitimo naše inetrese tako što ćemo imati dobre odnose sa svim centrima moći u svetu gde se odlučuje o našoj sudbini. Voditi takvu politiku nikada niej lako – dodao je Vesić.

U vezi sa stanjem i sukobom u Ukrajini, istako je da Srbija iznela jasan stav od početka sukoba.

Ističe da ne možemo da ne osudimo agresiju, jer Srbija je prolazila kroz isto 1999. godine. 

– Mi nemamo nijedan problem sa odnosima sa Ukrajinom, kao ni sa odnosima sa Rusijom – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je takođe istakao da sankcije najviše pogađaju one protiv koji nisu uvedene, a to su obični građani. Ističe i da usklađujemo našu politiku sa politikom EU, iako ne moramo uvek da se složimo sa svim odlukama, ali Vesić ističe da je naše osnovno spoljnopolitičko opredeljenje EU i njihove vrednosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter