Izvor: Happyt.rs/24sedam.rs
23.10.2023 u 07:56
0

GRAFITI ODLAZE U PROŠLOST: Srpski vozovi vraćaju se u prvobitno stanje

Za srpske vozove raspisana je javna nabavka

Srbija voz raspisao je javnu nabavku za usluga skidanja grafita sa voznih sredstava, a reč je konkretno o ukupno 119 voznih garnitura – 60 elektromotornih garnitura, 33 dizelmotorne garniture i 26 klasičnih kola.

– Zbog učestalog grafitiranja različitih tipova voznih sredstava neophodno je obezbediti vidljivost kroz staklene površine istih, obezbediti vidljivost individualnog broja kola i ostalih oznaka koje utiču na ispravnost voznih sredstava za saobraćaj kao i ukloniti grafite sa samog koša kola ili garniture. U cilju otklanjanja gore navedenih problema nastalih ispisivanjem grafita neophodno je izvršiti nabavku usluge skidanja grafita sa voznih sredstava – precizira se u javnoj nabavci.

Kako se dodaje, Srbija voz ne može predvideti mesto, obim i količinu ispisanih grafita, tako da se ova pojava dešava sporadično u nepravilnim vremenskim intervalima, piše eKapija.

ŠTA SE DOGAĐA S KURSOM EVRA: Evo da li danas vredi posetiti menjačnicu

– Iz navedenih razloga uklanjanje grafita bi se obavljalo na pogodnom mestu na sledećim lokacijama – TPS Zemun, Niš, Lapovo, Zaječar, Zrenjanin, Sombor i Vršac. Usluga se mora obaviti u roku od 48 sati od momenta najave naručioca. Najavom bi se precizirao obim grafitiranih površina (u metrima kvadratnim) kako bi pružalac usluge procenio veličinu ljudskih i materijalnih resursa za pružanje usluge – precizira se u dokumentaciji..

U cenu ponude ponuđač je obavezan i da obezbedi hemijska sredstva i svu potrebnu opremu za uklanjanje grafita kao i ponudu bez uključenih hemijskih sredstava. Pružalac usluge je obavezan da po završetku posla deo hale i koloseka gde se obavlja uklanjanje grafita dovede u prvobitno stanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter