Izvor: Kurir.rs
22.06.2020 u 13:29
0

GUČI PRETI POPLAVA: U Lučanima dignut nivo pripravnosti za odbranu

Opštinski Štab za vanredne situacije opštine Lučani uveo je pripravnost za odbranu od poplava u Mesnim zajednicama u slivu reke Bjelice i njenih pritoka i to u Mesnim zajednicama: Viča, Guča, Turica, Puhovo, Krstac, Đerać, Lučani, Dljin.

U ostalim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Lučani, Štab predlaže da se prati situacija i po proceni zavede pripravnost za odbranu od poplava.

Pripravnost za odbranu od poplava na teritoriji opštine Lučani uvodi se Opštinskoj upravi opštine Lučani uz obavezu praćenje vodostaja na rekama, Bjelica, Moravica i Zapadna Morava, uz podatke na vodomernoj letvi kod preduzeća „MB-Namenska„ Lučani, (po mogućnosti i na rekama Skrapež i Đetinja),kao i preko Štaba za odbranu od poplava odnosno pomoćnika rukovodioca Štaba i poverenika CZ u mesnim zajednicama u slivovima pritoka Bjelice,većih potoka i kanala (posebno koje su ugrožavale područja i objekte u prethodnim poplava.

PROČITAJTE I OVO

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV REPREZENTATIVCA SRBIJE: Kuzmiću preti do osam godina zatvora

JOŠ JEDAN SLUČAJ PORODIČNOG NASILJA: Žena prevezena na reanimaciju

Opštinski štab za vanredne situacije ovlašćuje, privredna društva i druga pravna lica u slivovima, reka, potoka i kanala da u saradnji sa Štabom za odbranu od poplava opštine Lučani, odnosno ovim Štabom ili samostalno donesu Odluku o uvođenju pripravnosti za odbranu od poplava na svojoj teritoriji ili svojih objekata i zahteva od Saveta MZ, privrednih društava, drugih pravnih lica,poverenika CZ i građana da preduzmu neophodne preventivne mere za zaštitu i spasavanje ljudi i materijalnih dobara od eventualnih poplava.

Drugi organi, javna i druga preduzeća dužna su da u skladu sa svojim delokrugom rada preduzmu preventivne i druge mere zaštite od poplava na teritoriji opštine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter