Izvor: blic
23.09.2023 u 19:25
0

HITNO UPOZORENJE RHMZ! U narednih sat vremena pljuskovi sa grmljavinom, a ovo su mesta gde će biti GRADA I OLUJNOG VETRA

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je hitno upozorenje na obilne pljuskove sa grmljavinom, lokalnom pojavom grada i olujnim vetrom u narednih sat vremena

Postoji i opasnost od poplava.

Meteorolozi uveliko najavljuju da se sa zapada približava nevreme ka Srbiji koje će doneti obilne padavine, grad i olujni vetar, a kiše će u 24 sata pasti kao za mesec dana.

„KOSOVO BI BILO PRVA ŽRTVA“: JEZIVO PREDVIĐANJE SLOBODANA MILOŠEVIĆA koje i DANAS LEDI KRV U ŽILAMA! (VIDEO)

Kako piše na sajtu RHMZ, upozorenje se odnosi na područje Srema i Bačke.

Nakon upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda, oglasio se i meteorolog Marko Čubrilo na Fejsbuku. On je, između ostaliog, naveo i u kom tačno periodu danas stiže nevreme.

Zapadne predele regiona je već zahvatilo pogoršanje uz kišu i grmljavinske pljuskove. Ovo pogoršanje je posledica širenja uticaja ciklona nad Sredozemljem koji će danas tokom dana preko regiona premeštati zonu jakih nestabilnosti u sklopu kojih će lokalno osim gmljavinskih pljuskova biti i vremenskih nepogoda gde može biti vrlo jakog, nakratko i orkanskog severozapadnog vetra, jake kiše, snažne grmljavine i pojave tuče/grada. Najveća opasnost od jačih grmljavinskih oluja trenutno stoji nad istokom Hrvatske, istokom i severoistokom BiH, većim delom Vojvodine, zapadne Srbije i Šumadije jer bi tamo frontalne nestabilnosti trebalo da stignu između 14 h i 17 h kada je energije u atmosferri za ovakve razvoje najviše. Nad ostalim delom Srbije veći deo dana sunčan i tropski topao uz maksimum i do oko +35 stepeni Celzijusa, dok će na zapadu regiona biti osetno hladnije uz maksimume oko +18 stepeni Celzijusa“, kaže Čubrilo.

Onda u toku noći obilnu kišu i grmljavinske pljuskove u naletima opet mogu očekivati delovi istočne Hrvatske, istok BiH, zapad Srbije i veći deo Vojvodine, posebno zapadni delovi, dok bi se u nedelju padavinska zona premeštala dalje na istok i do večernjih časova bi trebalo da zahvati i jugoistok Srbije. Ali delovi Srbije južnije i istočnije od Velike Morave imali bi znatno niže akumulacije u odnosu na ostali deo ove države, osim na lokalnom novou gde bi bilo jačeg pljuska, kaže on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter