Izvor: HAPPBSC
22.02.2024 u 12:06
0

HRVATI BI SVE DA PRISVOJE: Tesla Srbin ili Hrvat? 32 zemlje POTVRĐUJU ČINJENICE, samo oni tvrde drugačije

Večita rasprava oko pitanja da li je čuveni Nikola Tesla Srbin ili Hrvat, postala je tema stranice na "Iksu" "Svet u statistici", gde su objavljeni zanimljivi odgovori.

Naime, na pomenutoj stranici koja često objavljuje brojke oko raznih pitanja o situaciji širom sveta, sada je objavila i post na temu nacionalnosti Nikole Tesle. Ovi podaci ne predstavlju nikakvo zvanično istraživanje, tako da je nemoguće proceniti da li su u potpunosti tačni, ali se stranica na „Iksu“ poziva na podatke sa Vikipedije.

Tu se nalaze odgovori iz 33 zemlje o Nikoli Tesli i svi su slični, sem jednog.

Iz gotovo svih zemalja tvrde da je Nikola Tesla Srbin, čovek sa dvojnim državljanstvom Srbije i Amerike, čuveni pronalazač kog zna ceo svet. Nemačka, Švajcarska i Austrija ne naglašavaju njegovu nacionalost.

Različit odgovor stiže samo iz Hrvatske. U njemu se navodi da je Tesla hrvatski i američki pronalazač, srpskog porekla.

Malo je reći da je ovaj post pokrenuo dodatnu raspravu u komentarima na „Iksu“, koju možete pogledati u nastavku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter