Izvor: Happy BSC
23.08.2021 u 10:48
0

ISTORIČAR ALEKSANDAR RAKOVIĆ U “ DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ukoliko Vlada Crne Gore donese odluku da se ustoličenje održi na miran način, oni to moraju poštovati!

Voditelji Milomir Marić i Katarina Korša u emisiji “ Dobro jutro Srbijo“ govorili su sa gostima emisije o trenutnim dešavanjima u Crnoj Gori pred ustoličenje patrijarha Joanikija.

Gosti koji su govorili na ovu temu bili su narodni poslanik Dragan Šormaz i istoričar Aleksandar Raković.

Istoričar Aleksandar Raković je istakao da Crna Gora treba svima da pokaže da je ozbiljna država i da može na miran način da organizuje ustoličenje patrijarha Joanikija.

– Informacije koje nam pristižu govore da će ipak doći do sukoba.Međutim ako Vlada donese odluku da se ustoličenje održi mirno, oni to moraju poštovati. Ovo je ozbiljan potez za jednu državu i odgovornost da ispune . Mi smo svi za to da se mitropolit ustoliči na cetinju, ali i nova vlast to treba da organizuje na pravi način u miru i bez sukoba- rekao je istoričar Aleksandar Raković.

VAŽNO:

VULIN: Srbi zaslužuju istinu, a Orić kaznu za sva zla!

DONETA ODLUKA O POČETKU NASTAVE: Od ovoga zavisi da li će biti on-line!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 23. AVGUST: U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo!

DNEVNI HOROSKOP ZA 23. AVGUST: Bikovi opustite se, Lavovi izbegavajte nezdravu ishranu, Jarčevi obratite pažnju na svoje snove!

Narodni Poslanik Dragan Šormaz  je istakao da Crna Gora treba da dokaže da je odgovorna država i da ustoličenje mitropolita Joanikija organizuje na pravi način kako dolikuje.

– Ako Crna Gora to ne može da uradi, onda dokazuje da nije ozbiljna država, koja nije dostojna toga da bude  članica Evropske uniije. Mi iz Srbije ćemo ih podržati ako se sve to održi na pravi način- izjavio je narodni poslanik Dragan Šormaz.

Preko skajp uključenja u emisiji se pridružio i Prof Dr Vladimir Pavićević i izneo svoje mišljenje na ovu temu.

– Litije su pokazale da su pravoslavni vernici u Crnoj Gori uz Mitropoliju pravoslavne Crkve. Prirodno je da ustoličenje bude u mestu gde je sedište mitropolije crnogorske. Pravoslavni vernici se raduju ustoličenju i taj događaj poštuju i pripadnici drugih verskih zajednica, jer su za mitropoliju vezane i druge tradicije ove zemlje.

Mnogo manji je broj juče bilo na demonstracijama nego na litijama i to treba uporediti i izvući pouku. Ja očekujem da je nova vlast sposobna da organizuje prirodan skup bez incidenata- istakao je Prof Dr Vladimir Pavićević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter