Izvor: HappyBSC
17.02.2022 u 17:01
0

JOVAN MARIĆ ISKRENO O BOLESTI: 15 dana sam bio bez svesti, gledao sam smrti u oči! Imao sam halucinacije, svi praznici su prošli bez mene!

Jovan Marić, psihijatar otvorio dušu i ispričao kakav je pakao prošao dok je imao kovid. 

U emisiji „Posle ručka“ na TV HAPPY,  Jovan Marić kaže:

-Ja sam kao psihijatar uveo pojam „mentalna ekologija“. Šta to znači? To je radno okruženje, kako funkcioniše unutar nekoga ta radna organizacija. Došao sam do zaključka da nam je mentalna ekologija katastrofalna. Došao sam do toga da sve radne organizacije mi kažu kako sam im potreban. Potreban je svima psihijatar. Nama nije sudbina predodređena ni upisana. Mogu se dati neke smernice ali svako je kovač svoje sreće. Za mene kažu da sam gledao smrti u oči, mogu o tome da pričam. Kažu mi da sam preživeo jer nije mi bio dan, ali meni ćerka radi u bolnici gde sam ja bio. Bio sam 15 dana  bez svesti. Svi praznici su prošli bez mene. Imao sam halucinacije. Ne znam kako se to desilo da sam duplo stariji od mnogih, a preživeo. Možemo nagađati šta se to desilo. Ako je sve zapisano, onda ne bi bilo psihijatrije i promene života. 

Psihijatar dalje kaže:

-Ja volim jednu klasifikaciju gde se kaže da je jedno doba deteta od 3 do 5 godine i drugo od 12 do 15 godine, doba koja su jako burna za dete. To su dve faze, tačnije formativne faze gde se  instaliraju jake važne osobine za čoveka koje će kasnije razultirati u kasnijem dobu. 

O zdravlju:

-Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja sve je ništa. Ljudi prolaze razne faze, i dobro i loše. Imate i onu izreku da zdrav ima mnogo želja, a bolestan samo jednu. Morate verovati da će naići faze poboljšanja kada naiđe loš period. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter