Izvor: Kurir.rs
13.02.2024 u 22:30
0

JURIŠ SRPSKOG OKLOPA: Pešadija, tenkovi, dronovi na manevrima na Pasuljanskim livadama

Pripadnici dela pešadijskih i oklopnih jedinica Kopnene vojske realizovali su, na poligonu „Pasuljanske livade“, redovnu borbenu obuku u terenskim uslovima.

JEZIV SNIMAK: Pešadija krenula u napad, a zatvorenici im ŽIVI ŠTIT (VIDEO)

Obuka je organizovana s ciljem unapređenja osposobljenosti za borbenu upotrebu ključnog naoružanja u ovim jedinicama, kao i sadejstva snaga u izvođenju operacija Vojske Srbije na taktičkom nivou.

Printscreen

Tokom višednevnih aktivnosti na terenu uvežbavane su radnje i postupci u odbrani i napadu, uz realizaciju bojevih gađanja. Dejstvovano je iz tenkova, borbenih vozila pešadije, protivoklopnih lansirnih oruđa, oklopno-izviđačkih automobila i višenamenskih borbenih vozila na upotrebi u pešadijskim i izviđačkim jedinicama.

Sve vreme je proveravana i ocenjivana taktička i vatrena osposobljenost, a efekat vatre na cilju praćen je u realnom vremenu uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje i prikupljanje podataka sa zemlje i iz vazduha.

Uspešnom realizacijom obuke unapređena je osposobljenost vežbajućih sastava, a ovo je ujedno bila i prilika za proveru snaga za podršku koje su obezbedile neprekidnost sistema veze, transport i ispravnost sredstava ratne tehnike, kao i uslove za smeštaj i ishranu angažovanog ljudstva.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter