Izvor: Ministarstvo odbrane/BSC HAPPY
17.05.2023 u 15:49
0

VOJSKA SRBIJE: Obuka martovske generacije vojnika u terenskim uslovima (FOTO)

Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2023“ koji se obučavaju za specijalnosti pešadije i artiljerije prošli su praktičnu obuku na poligonu „Pasuljanske livade“.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Tokom višednevnih aktivnosti na terenu vojnici su unapredili znanja i veštine stečene u Centru za obuku kopnene vojske, u kojem služe ovaj period vojnog roka. Na poligonu su se upoznali sa organizacijom života i rada u terenskim uslovima i osposobljavali za izvođenje borbenih dejstava u odbrani i napadu. Realizovana su i gađanja iz naoružanja roda.

DRŽAVA ĆE KUPITI PROTEZU ZA RUKU ZA DEVOJKU RANJENU U MLADENOVCU: Direktorka RFZO apelovala, nema potrebe da se SKUPLJA NOVAC

Vojnici pešadijske specijalnosti dejstvovali su iz minobacača 82 mm i 120 mm, dok su artiljerci izvršili vežbovna, ispitna i pokazna gađanja iz samohodnih haubica „gvozdika“. Ostvareni su vrlodobri i odlični rezultati, što govori da su vojnici zadatku pristupili disciplinovano, odgovorno i motivisano i da su osposobljeni za rešavanje osnovnih vatrenih zadataka.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Po povratku sa terena vojnike očekuje završni deo individualne specijalističke obuke i provera obučenosti za izvršavanje taktičkih zadataka i borbenu upotrebu naoružanja roda, a zatim i premeštaj u jedinice Vojske Srbije u kojima će se obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter