Izvor: Tanjug
05.08.2021 u 16:14
0

KANCECELARIJA ZA KiM: Grafiti u Prilepcu su izraz nacionalne mržnje i nepoštovanje srpskih svetih mesta

 Kancelarija za KiM reagovala je danas na grafite s ispisane u selu Prilepac u opštini Ranilug, navodeći da je reč o skrnavljenu, čime se šalje jasna poruka verske i nacionalne mržnje i nepoštovanja srpskih svetih mesta.

VAŽNO:

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

ANA BRNABIĆ OTKRIVA U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nije važno više da zaposlimo ljude, već da oni imaju veća primanja – PROSEČNA PLATA BIĆE 900 EVRA!

DRŽAVA PRUŽA PUNU PODRŠKU! Vulin: Srpska policija je spremna da se obračuna sa najsurovijim kriminalnim grupama kao što je Belivuk-Miljković

TREĆA DOZA VAKCINE: Radi se na uputstvu za davanje buster cepiva, koje je preporučeno osetljivim grupama!

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U KOJOJ JE VOZ DEVOJCI ODSEKAO NOGE: Bila je u društvu muškarca koji je napustio 50 metara pred ulazak u kobni tunel

U selu Prilepac, rodnom mestu srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića ispisani su grafiti „UČK“, „Kosovo je Albanija“, „Adem Jašari“ i to na mestu koje vodi ka spomen ploči knezu Lazaru.

Ploču su huligani lomili već nekoliko puta, pa je meštani postavljaju samo uoči obeležavanja Vidovdana i istog dana je skidaju i sklanjaju, napominju u Kancelariji za KIM.

„Jasno je da ovo spomen mesto ima veliki istorijski i emotivni značaj za Srbe na Kosovu i Metohiji, te ovakvo skrnavljenje od strane albanskih ekstremista šalje jasnu poruku verske i nacionalne mržnje i nepoštovanja srpskih svetih mesta. Poštovanje verskih objekata i mesta znamenja jednog naroda civilizacijska su tekovina i preduslov toleranciji i mirnom suživotu“, naveli su iz Kancelarije.

U saopštenju poručuju da je neophodno da sve međunarone organizacije koje su u obavezi da osiguraju bezbednost srpskog naroda na KiM, pojačaju svoje prisustvo, posebno u mešovitim sredinama kako bi se ovakvim provokacijama stalo na put, a srpskom narodu omogućio miran život.

Podsećaju da je broj incidenata, među kojima su brojni slučajevi ispisivanja grafita koji slave ovu terorističku organizaciju, povećan ove godine, na šta, kažu u Kanvcelariji, uporno ukazuju i o tome obaveštavaju sve međunarodne organizacije koje deluju na terenu, kao i zvaničnike u Briselu.

Slučaj je, inače, prijavljen policiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se počinioci ovog ekstremističkog čina, ali i drugih incidenata usmerenih prema srpskom narodu i svetinjama u pokrajini uhapse i adekvatno sankcionišu, jer, kako navode, politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa svim ekstremistima da seju rasnu i versku mržnju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter