Izvor: BSC Happy/Tanjug
06.07.2023 u 21:03
0

I DALJE KASNE POJEDINI LETOVI: Da li će više radnika na aerodromu rešiti problem?

ER SRBIJA: Moguća su dalja fazna kašnjenja

Nekoliko današnjih letova Er Srbije koji su planirani tokom popodneva zabeležili su kašnjenja od dva i više časova, usled manjka zaposlenih beogradskog aerodroma na poslovima utovara prtljaga, kao i nedovoljnog broja specijalnih vozila za vuču aviona po aerodromskoj platformi.

Zbog nastalih odstupanja od planiranog reda letenja, moguća su dalja fazna kašnjenja tokom večeri i dodatni uticaj na redovnost saobraćaja srpske nacionalne avio-kompanije, saopštila je Er Srbija.

„Nadležne službe Er Srbije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se očuva redovnost saobraćaja, u skladu sa planiranim redom letenja“, ističe se u saopštenju. Kako se dodaje, za više informacija, putnici se mogu obratiti Kontakt centru Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, posetiti airserbia.com ili stranice Er Srbije na društvenim medijima.

Situacija na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ bolja je nego što je bila u prethodnom periodu, ali je daleko od one koju želimo i kakvu kompanija “Vansi” treba da održava, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i istakao da su ga predstavnici kompanije obavestili da će već od subote biti još 30-ak novoangažovanih na aerodromu.

On je podsetio da je pre nekoliko dana formiran operativni tim koji se sastaje na dnevnom nivou i rešava probleme koji se uglavnom odnose na nedostatak broja zaposlenih na aerodromu što je, dodao je, problem sa kojim se suočava većina evropskih aerodroma.

DRAMA NE PRESTAJE, NA AERODROMU NIKOLA TESLA VELIKI PROBLEMI SLUŽBI! Stvaraju se gužve, nema osoblja, sve kasni!

Naveo je da će sledeće nedelje Direktorat za civilno vazduhoplovstvo objaviti tender za dva nova zemaljska operatera i dodao da ćemo od jeseni imati mnogo veću konkurenciju što znači da će “Vansi” morati da popravi svoje usluge jer zemaljske operatere biraju same avio kompanije. Vesić je ponovio da insistira na većem broju zaposlenih i poštovanju putnika i dodao da na pasoškoj kontroli na beogradskom aerodromu trenutno postoje četiri kućice u kojima radi osam policajki i policajaca, a da će ih za nedelju dana biti još tri kućice sa novih šest šaltera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter