Izvor:
13.05.2017 u 20:15
0

KIM HOĆE DA PREGOVARA SA TRAMPOM: Razgovaraćemo, ali pod OVIM uslovima!

Rukovodilac Odeljenja Ministarstva inostranih poslova Severne Koreje za odnose sa SAD Čo Son-hu izjavila je da ne isključuje mogućnost održavanja pregovora sa SAD.

Navedeno je da se Čo Son-hu vratila u Pjongjang iz Norveške, nakon pregovora sa grupom američkih eksperata.

"Imala sam sastanak sa (Tomasom) Pikeringom. Ispričaću vam o tome kada budem u prilici", rekla je Čo agenciji Jonhap na aerodromu u Pekingu, odakle je otputovala za Pjongjang.

Prema podacima diplomata Tomas Pikering je bio član grupe američkih eksperata pod rukovodstvom Suzan di Mađio, direktorke nekomercijalne istraživačke organiazcije pri Američkoj akademiji u Njujorku i specijalistkinje za Iran. Sastanak delegacija je održan u Oslu.

Odgovarajući na pitanje novinara da li Pjongjang planira pregovore sa Vašingtonom, Čo Son-hu je odgovorila:
"Razgovaraćemo pod određenim uslovima."

Ranije je državni sekretar SAD Reks Tilerson izjavio da je Vašington spreman da razgovara sa Pjongjangom kada za to budu stvoreni potrebni uslovi.

Sputnjik Srbija
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter