Izvor: Tanjug
16.09.2020 u 11:59
0

KiM: Odobrena izgradnja 29 novih kuća za povratnike

Predstavnici Kancelarije EU i kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak doneli su odluku o izgradnji novih 29 kuća za povratnike i interno raseljene iz opština Istok, Orahovac, Štrpce, Peć i Gračanica.

Odluka je doneta na nedavno održanoj elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza (EU RRK-5)“, saopštilo je ministarstvo.

SAZNAJTE I OVO

STANKOVIĆ: U Vašingtonu potvrđene Vučićeve borbe za Srbiju

SMEJE MU SE CEO REGION: Predsednik Hrtvatske napravio LAPSUS!

GRENEL: Na Kosovu dobrodošli Jevreji, muslimani i hrišćani

BANJALUKA: Svečanom akademijom obeležen DAN SRPSKOG JEDINSTVA

Elektronska sednica je održana u prisustvu predstavnika UNHCR-a i Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koja sprovodi taj projekat.

Direktnu korist od izgradnje kuća imaće 29 odabranih porodica povratnika i interno raseljenih lica sa ukupno 136 svojih članova, među kojima ima i male dece.

PROČITAJTE JOŠ…

NOĆ ZA NAMA: U dva udesa, dvoje povređeno, uključujući i DETE!

ŠOKANTNO OTKRIĆE NAUČNIKA! Evo koliko dugo ste ZARAZNI nakon korone!  

TAČI: Niko nema pravo da pregovara o ZAJEDNICI SRPSKIH OPŠTINA

Najnovije istraživanje pokazalo: MOŽDANI UDAR prvi simptom KOVIDA-19

Najugroženije porodice povratnika i interno raseljenih će pored novih kuća dobiti i podsticajna finansijska sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa kako bi imale izvore prihoda i tako postale ekonomski nezavisne. U planu je da izgradnja svih 29 novoodobrenih kuća bude završena do kraja godine.

Pomenuti EU RRK-5 projekat se sprovodi u 12 kosovskih opština i to: Gračanica, Kosovo Polje, Ðakovica, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Prizren, Peć, Istok, Kamenica, Klina i Štrpce.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter