Izvor: Kurir.rs
04.08.2020 u 08:54
0

KORONA NE JENJAVA: U Rasinskom okrugu 32 novozaražena, najviše u Kruševcu

Prema poslednjim podacima, korona virusom u Srbiji zaraženo je 258 ljudi, a preminulo je još 8 pacijenata, dok je na respiratoru 146 osoba.

Do poslednjeg preseka, testirano je 7.168 osoba, a hospitalizovana su 3.554 pacijenta. Ukupan broj preminulih tako se popeo na 598 od početka pandemije.

8.39 – Rasinski okrug: 32 novozaražena, najviše u Kruševcu

Prema najnovijem izveštaju u Rasinskom okrugu broj novozaraženih od virusa korona je 32, pa sada ukupan broj inficiranih od početka epidemije iznosi 1.245 lica. Najveće žarište je i dalje Kruševac sa 16 novih slučajeva, u opštini Aleksandrovac je 5, u Varvarinu 4, u Trsteniku 3 i u Ćićevcu dva niova bolesnika Lepe vesti stižu sa Infektološkog odeljenja Kruševačke bolnice i iz drugih zdravstvenih ustanova u kojima je izlečeno 18 kovid pacijenata, pa je sada ta ukupna brojka 789, a na lečenju u Opštoj bolnici Kruševac sada je manje pacijenata za pet, odnosno 85 ukupno. (Ž.M)

7.43 – U Vojvodini 3.790 aktivnih slučajeva

Najveći broj aktivnih slučajeva zaraženih virusom korona u Vojvodini je u Novom Sadu – 1.790, dok je u drugim delovima pokrajine još 2.000 slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine (IZJZ). U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 300 pacijenata sa potvrđenim virsuom korona, dok je u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju 24, a od ukupnog broja hospitalizovanih u Novom Sadu 24 je na respiratoru.

Simptomi

Svetska zdravstvena organizacija navodi na svom zvaničnom sajtu da virus počinje groznicom, praćen suvim kašljem, a nakon nedelju dana dovodi do gubitka daha i onda je pacijentima potrebno bolničko lečenje. Neki od simptoma koji se još navode su glavobolja, kijanje, kašalj, kratak dah i poteškoće sa disanjem.

Što se tiče temperature, SZO navodi da najčešće dolazi do postepenog rasta telesne temperature. Кod osoba sa slabijim imunitetom, kod starijih ljudi i male dece postoji mogućnost da ovaj virus zahvati niže disajne organe, pa se može razviti upala pluća ili bronhitis.

OVO MORATE ZNATI

ALRMANTNO! RHMZ UPOZORAVA: NEVREME STIŽE! Pogledajte u kojim krajevima će biti najgore

IZ AMSS PORUČUJU: Saobraćaj je umeren dok kamioni čekaju na izlazu do tri sada

ZAPADNI MEDIJI NAJAVLJIVALI NAPAD: Ovako su novinske kuće izveštavale uoči i nakon zločinačke „Oluje“

OVAKVA TRAGEDIJA NIJE DO SADA VIĐENA NA UVCU: Videli smo šest, spasili smo troje, možda ih je bilo još (FOTO)

ZLATIBOR RASPREMA KANCELARIJU U URGENTNOM CENTRU: Lončar menja ministarski kabinet za hiruršku salu

Mere opreza svakako primenjujte

* Izbegavajte kontakte sa osobama koje imaju znake infekcije organa za disanje (kašalj, kijanje, curenje nosa, povišena temperatura);

* Izbegavajte masovna okupljanja i boravak u prostoru gde se nalazi veliki broj osoba;

* Pojačajte higijenu ruku (pranje vodom i sapunom najmanje 20 sekundi, ili ako to nije moguće, korišćenje alkoholnih gelova za dezinfekciju ruku, naročito nakon kontakta sa obolelim osobama ili boravka u potencijalno ugroženom području;

* Preporučuje se nošenje maski pre usta i nosa ukoliko se boravi u prostoru gde su masovna okupljanja;

* Obavezno je pridržavanje mera zaštite od prenošenja infekcije kod svih osoba koje osete simptome infekcije organa za disanje.

* izbegavanje kontakta sa živim ili mrtim divljim ili domaćim životinjama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter