Izvor: Tanjug
15.12.2020 u 07:51
0

LAĐEVIĆ OBJASNIO TAČNU PROCEDURU: Šta da radi i KUDA DA IDE svako od nas ako test pokaže da je pozitivan na koronu!

Direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije i kordinator svih kovid bolnica dr Nebojša Lađević objasnio je do detalja šta treba da radi svaki naš građanin koji bude pozitivan na korona testu.

Naime, objasnio je i proceduru šta da radi pacijent koji je na testu bio pozitivan.

SAZNAJTE JOŠ

NOVOGODIŠNJI IZAZOVI Ovo je 12 poza koje će obeležiti kraj 2020. (FOTO)

NE ULAZI! Ovo je poruka mame nastavnice tokom nastave na daljinu (FOTO)

OSVETA NA PARKINGU Uleteo je na njeno mesto, a onda… (VIDEO)

Preporuka je da dođe na vreme i da se pregleda. „Prvo se ide u kovid ambulante. To je mesto gde se vrši primarna trijaža da li imate teži ili lakši oblik bolesti. Ukoliko je taj oblik blaži, propisaće se lekovi i pacijent će se vratiti kući i zakazaće se kontrola“, objašnjava doktor.

Kada se u kovid ambulanti zaključi da postoji napredak bolesti, da ide u neželjenom pravcu, da osnovna terapija nije delovala, onda se takav pacijent šalje na trijažna mesta unutar bolnica kao što su Infektivna klinika, Bežanijska kosa, KBC „Dragiša Mišović“ i tamo se radi druga trijaža, kaže Lađević.

U bolnicama se obično uradi i skener pluća i procenjuje se da li pacijent može da nastavi lečenje kod kuće ili mora da se hospitslizuje. U tom trenutku se njemu obezbeđuje mesto u bolnici i nastavlja bolnički tretman, dodaje Lađević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter