Izvor: Alo.rs
27.09.2023 u 10:59
0

ČETVRTI DAN KAKO SE BORIMO ZA NJEN ŽIVOT: Lavica pronađena kod Subotice i dalje kritično

Mala lavica koja je primljena u četvrtak u Zoološki vrt Palić, i dalje je u lošem stanju. Ona je već nekoliko dana kritično i veterinari se bore za njen život

– Stanje je za sada nepromenjeno – kratko je saopšteno u Zoo vrtu.

Poslednja slika iznemogle životinje dovoljno govori o njenom stanju. Vidi se kako nemoćna lavica leži i kao da drema.

Podsetimo, kako je saopšteno na Fejsbuk stranici Zoo vrta, životinja je dehidrirana, slaba i neuhranjena.

– Mala lavica koja je primljena u četvrtak u lošem stanju, dehidrirana, slaba, mršava, već četvrti dan je kritično i borimo se za njen život. Odmah po prijemu videli su se sledeći problemi: loša krvna slika, upale u organizmu, anemija, bila je puna parazita, ispod repa je imala ranu koja je već inficirana, i očigledno je bila u bolovima. Ona je odmah pregledana (ultrazvuk, laboratorijski pregledi krvi i uree, testovi) i primila je veterinarsku terapiju (infuziju, vitamine, različite vrste injekcija za jačanje, protiv bolova i protiv upala).

Po reakciji na meso, deluje da nikada ranije nije dobijala meso kao hranu. Posle date terapije, počela je sama da jede, ali deluje da creva i želudac nisu u stanju da vare tj. prerade hranu i nema stolicu, navode detalje u Zoo vrtu Palić.

– U ovoj generalno lošoj situaciji može da se desi da i drugi organi otkažu (bubrezi, jetra) – dodaje se.

Zbog povreda kostiju, ona će i nakon operacije morati da se drži u što manjem prostoru da bi mirovala i da bi kosti mogle da joj zarastu.

– Zbog opšte slabosti organizma ne možemo je stalno držati pod blagom sedacijom, već je potrebno fizički joj ograničiti kretanje. Hvala svim ljudima i organizacijama za zaštitu životinja koji nam se javljaju, pitaju, nude pomoć i podršku. Molimo Vas za razumevanje pošto ne možemo svima pojedinačno da odgovorimo na poruke, ali ćemo sve nove informacije objaviti na zvaničnim profilima i sajtu ustanove. Najvažnije u ovom trenutku je da se lavica stabilizuje, oporavi, a nakon toga ćemo zajedno sa drugim državnim organima naći najbolje rešenje za nju – napisali su iz ZOO Palić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter