Izvor: Informer
24.10.2023 u 15:28
0

LEKCIJA IZ HUMANOSTI: ZAPOSLENI u ZABELI PONOVO DONIRALI KRV

U Кazneno-popravnom zavodu u Požarevcu - Zabeli 56 zaposlenih doniralo je krv u akciji koju je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija organizovala sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Crvenim krstom iz Požarevca.

U ovom zavodu se u proteklih 15 godina na svakih šest meseci organizuje dobrovoljno davanje krvi za sve zaposlene kod kojih ne postoje zdravstvene smetnje da doniraju krv.

Uprava više puta godišnje organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi u Okružnom zatvoru u Beogradu, Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu i Кazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabeli).

Od ove godine po prvi put se organizuje dobrovoljno davanje krvi i za zaposlene u Okružnom zatvoru u Novom Sadu u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Među davaocima su i kolege koje su donirale krv više od 100 puta, kao i oni mlađi koji su se priključili ovim akcijama po prvi put.

Uprava apeluje na sve institucije i organizacije da budu deo ove humane prakse od koje zavise planirane hirurške intervencije u mnogim zdravstvenim centrima i koje su presudne u vanrednim situacijama da se nekome spasi život.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter