Izvor:
25.04.2018 u 23:41
0

MAKRON SE OBRAĆA AMERIČKOM KONGRESU: Tramp „jedva čeka da ga gleda“ jer je to čast i „retko se dozvoljava“!

Francuski predsednik Emanuel Makron obraća se američkom Kongresu, na zajedničkoj sednici Predstavničkog doma i Senata, gde je izjavio da globalne pretnje predstavljaju izazov i SAD i Francuskoj, ocenjujući da "živimo u vreme besa i straha".

Makronov govor u sali slušaju američki potpredsednik Majk Pens i ministri iz kabineta predsednika SAD Donalda Trampa, koji je uoči Makronovog obraćanja na Tviteru naveo da "jedva čeka da ga gleda", da je to "velika čast i nešto što se retko dozvoljava", kao i da će "on biti SJAJAN!", misleći na Makrona.

Predsednik Francuske je u govoru poručio da "nas bes samo koči i oslabljuje" i citirao nekadašnjeg američkog predsednika Frenklina Delano Ruzvelta da je "jedina stvar od koje treba da strahujemo sam strah".

Navodi se da je Makron upozorio na uspon ekstremnog nacionalizma.

– Moramo da držimo oči širom otvorene zbog novih rizika koji su pred nama. Uveren sam da ćemo, ukoliko odlučimo da šire otvorimo oči, biti snažniji. Prebrodićem o opasnosti – poručio je Makron.

On je ocenio da će ukoliko ne budu delovale, međunarodne institucije UN i NATO prestati da postoje. Makron je podsetio i na terorističke napade koji su se u poslednjih pet godina dogodili u SAD i Evropi, nazivajući ih "užasnom cenom slobode i demokratije".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Printscreen/EmmanuelMacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter