Izvor:
12.04.2019 u 10:55
0

MATIĆ ČESTITALA MATEMATIČKOJ EKIPI: Naše mlade matematičarke još jednom pokazale da Srbija ima sjajne talente!

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić čestitala je danas matematičkoj ekipi Srbije na osvojenim medaljama i ekipnom uspehu na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke koja je održana u Kijevu, u Ukrajini.

Naše mlade matematičarke još jednom su pokazale ne samo da Srbija ima sjajne talente već i da je neophodno prevazići predrasude o rodnoj predodređenosti u ovoj oblasti – poručila je Matićeva.

Jelena Ivančić, učenica trećeg razreda Matematičke gimnazije, osvojila je svoju treću zlatnu medalju i apsolutna je pobednica Olimpijade, kao jedina od 196 takmičarki ostvarila je maksimalnih 42 poena.

Srebrnu medalju osvojila je Tamara Ponjavić, a bronzane Milica Vugdelić i Maja Cvetković. U ekipnom plasmanu, osvojeno je četvrto mesto u zvaničnoj evropskoj konkurencij, saopštila je Društvo matematičara Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter