Izvor:
15.06.2019 u 12:16
0

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD STARIJIMA…Najzastupljenije je finansijsko nasilje! (FOTO)

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijima, da 20 odsto najstarijih građana trpi neki oblik nasilja, a finasijsko nasilje je najzastupljenije, dok sve veći problem predstavlja i zanemarivanje starijih.

U saopštenju za javnost, ona je istakla da su mladi i stariji jedni drugima potrebni, posebno imajući u vidu da se savremeni način života možda najviše odrazio na kvalitet života najstarijih.

-Prenošenje znanja i iskustava, pomoć i saradnja osnov su međugeracijske solidarnosti koja nam je potrebnija više nego ikada. Za suzbijanje diskriminacije starijih važno je pre svega obrazovanje mladih, s obzirom da istraživanja pokazuju da deca nemaju predrasude o starenju, već ih stiču tokom odrastanja, ali i različiti kulturni sadržaji, pozitivna medijska slika o starenju, i posebno efikasno delovanje nadležnih službi-istakla je Jankovićeva.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter