Izvor: Telegraf /happy bsc
13.02.2022 u 16:44
0

MEŠTANE SELA KOD KRAGUJEVCA UZNEMIRILA POJAVA VUKOVA (FOTO)

Meštane sela Trešnjevak ovih dana uznemirila je pojava vukova. Tragovi ove krupne životinje uočeni su na potezu oko samog sela. Tragovi ove krupne životinje uočeni su oko sela Trešnjevak a klanja stoke je već postalo ozbiljan problem.

– Svi smo začuđeni, jer se još od osamdesetih godina prošlog veka ovde nisu pojavljivali vukovi, a pored toga neuobičajeno je da ih ima u ovo doba godine. Sudeći po šapama, radi se o prilično krupnom primerku svoje vrste. Uočeno je na kamerama preko 5 vukova a meštaninu su zaklali ovcu u toku dana – pričaju u selu Trešnjevak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Godišnje se u našoj zemlji legalno odstreli oko 200 primeraka vukova. Njihova brojnost u Srbiji se procenjuje na oko 1.000 primeraka.

Vuk, canis lupus, živi svuda, osim u nizijskim, gusto naseljenim predelima – u Srbiji ga nema u većem delu Vojvodine i u Šumadiji. Staništa su mu pretežno starije mešovite i listopadne šume u pobrđu i na planinama, ali se lako adaptira na sve tipove suvozemnih staništa.

Stanje populacije je povoljno, sa stabilnim ili blago uzlaznim trendom. Procenjeno je da nije ugrožen i pored stalnog izlova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter