Izvor: Happy BSC
22.10.2021 u 18:09
0

MILAN KRKOBABIĆ U „TELEMASTERU NA TV HAPPY: U rebalansu budžeta je bespovratna pomoć za kupovinu kuća na selu!

Vest koja je mnoge obradovala je da će u rebalansu budžeta biti predviđena nova sredstva koja će biti usmerena na u vidu bespovratne pomoći za kupovinu kuća na selu.

Na tu temu i ostale, gost „Telemastera“ bio Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu:

-Mali broj žena na selu nema odluku. Nažalost, žene nemaju velika prava na selu. Nemaju penziju, socijalna davanja. Svi koji nemaju penzije, mi hoćemo da im omogućimo primanja. Kada je reč o socijalnom preduzetništvu, moramo da znamo da postoje ljudi koji objektivno ne mogu da dobiju posao.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK SE OGLASIO EMOTIVNOM PORUKOM: Volim svoju decu

Kada je reč o bespovratnoj pomoći, Milan kaže:

-Imamo 650 zahteva, stiže oko 30 zahteva dnevno.  Prosek je oko 30 godina, motiv je osamosteljenje, da se odvoje od višečlanih porodica. Mi evo imamo mlade devojke koje hoće da se bave poljoprivrednim poslovima. Imamo i prosvetne radnike koji se trude da dođu do krova nad glavom. Imamo uslove da je kuća funkcionalna, da ima struju, septičku jamu. Infrastruktura je sad na redu na selu. Računamo sad da lokalna samouprava dobije mini buseve. 

PROČITAJTE JOŠ: Ovo je najnoviji presek stanja u vezi sa korona virusom u Srbiji

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter